Πίσω από τα αστραφτερά ντοκιμαντέρ και τις ιλουστρασιόν φωτογραφίες αποκαλύπτουμε τον πραγματικό Άλιμο.
Σπασμένες πέργκολες, κατεστραμμένα καθίσματα, καρφιά και βίδες που προεξέχουν, συνθέτουν ένα «ειδυλλιακό» σκηνικό στο Μπλε Διαμάντι της ελληνικής ριβιέρας στον Άλιμο και συγκεκριμένα στον Λόφο Πολιτισμού στην οδό Λ. Πορφύρα.


Με κακόγουστο αστείο μοιάζει η ονομασία του λόφου Πολιτισμού μιας και οι εικόνες εγκατάλειψης που έρχονται στο φως, μόνο σε εικόνες “πολιτισμού” δεν παραπέμπουν.






Οι θλιβερές εικόνες εγκατάλειψης διαδέχονται η μία την άλλη συνθέτοντας ένα τοπίο που μόνο πάρκο δεν θυμίζει, κρύβοντας κινδύνους ακόμα και για όσους επιχειρούν να ξεδιψάσουν, μιας και οι χαλασμένες πλάκες μπορούν εύκολα να γίνουν ο λόγος μίας άσχημης πτώσης πάνω στην βρύση.


Ο δήμαρχος Αλίμου κ. Κονδύλης μπορεί και ξοδεύει 150.000 ευρώ για να διαφημίσει το ‘Μπλε Διαμάντι της Ριβιέρας” όπως αποκαλεί τον δήμο του, αδιαφορεί όμως για τους σπασμένους τραπεζόπαγκους και τα καρφιά που εξέχουν απειλώντας την ζωή μικρών παιδιών που παίζουν στο πάρκο.

Μάλλον το “Μπλε Διαμάντι της Ριβιέρας” φέρνει πιο πολύ προς κάρβουνο….
ΥΣ1: Άραγε στο επόμενο ντοκιμαντέρ που θα φτιάξει ο κ. Μαστοράκης για τον Άλιμο, θα βγουν και πλάνα από τον λόφο πολιτισμού;
ΥΣ2: κ. Δήμαρχε αφήστε τα ντοκιμαντέρ και τρέξτε γρήγορα να φτιάξετε το πάρκο πριν τραυματιστεί κανένα μικρό παιδάκι.
ΥΣ3: Εκεί δεν φτάνουν οι κομάντο των ειδικών απoστολών καθαριότητας, του Δήμου Αλίμου;