Τι θα γίνει με απαγόρευση κυκλοφορίας και SMS όταν ανοίξει η εστίαση

Νέες διευκρινίσεις από τον Άδωνι Γεωργιάδη για την απαγόρευση κυκλοφορίας και τα SMS μετακίνησης με το άνοιγμα της εστίασης.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας παίρνει παράταση για ακόμα μία ώρα από τη Δευτέρα 3 Μαίου που θα ανοίξει η εστίαση και θα ξεκινά στις 23:00. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές τι ώρα θα κλείνουν εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες που θα λειτουργήσουν από τη Δευτέρα του Πάσχα αφού θα πρέπει οι πολίτες να έχουν επιστρέψει στο σπίτι μέχρι εκείνη την ώρα.

Σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έδωσε νέες απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι «δεν έχει έρθει ακόμα η ώρα να καταργηθεί το SMS μετακίνησης», λέγοντας πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει «σε 2-3 βδομάδες, ανάλογα με την πορεία των εμβολιασμών».

Επισήμανε επίσης πως δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αν θα υπάρχει «ειδικό SMS για την εστίαση», κάνοντας λόγο για «τεχνικά θέματα», ενώ σημείωσε πως «όταν θα ανοίξει ο τουρισμός ο στόχος είναι να μην υπάρχει SMS».

Για την απαγόρευση κυκλοφορίας αποσαφήνισε ότι «οι πολίτες πρέπει στις 23:00 να είναι σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στο ωράριο των εστιατορίων, τα οποία θα κλείνουν στις 11 το βράδυ, είχε πει πως όσοι μένουν κοντά στο εστιατόριο θα μπορούσαν να φύγουν στις 11 αλλά όσοι μένουν μακριά, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «πρέπει να κάνουν το κουμάντο τους για να μη φύγουν από το όριο».

Σήμερα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε πως είμαστε «πολύ κοντά» στην πλήρη κατάργηση των SMS μετακίνησης. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως με δεδομένο ότι από την προσεχή Δευτέρα ανοίγει και η εστίαση, για την οποία δεν θα χρειάζονται SMS, είμαστε πλέον πολύ κοντά στο να αποτελέσουν παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση, λεπτομέρειες και τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Βρετανία: Στη φυλακή ο ακροδεξιός Τόμι Ρόμπινσον για περιφρόνηση δικαιοσύνης

Το 2021 η δικαιοσύνη τού είχε απαγορεύσει να επαναλάβει δυσφημιστικές κατηγορίες σε βάρος ενός νεαρού πρόσφυγα από τη Συρία, εντολή την οποία ο...

Επιστρέφουν οι εκδρομείς της 28ης Οκτωβρίου: Η κίνηση στους δρόμους

Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων της 28ης Οκτωβρίου- Οι δρόμοι με μποτιλιάρισμα  ...

Δένδιας: Προχωράμε στη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει γίνει στο νέο ελληνικό κράτος

Το νόημα της 28ης Οκτωβρίου είναι η διαχρονική απόφαση του ελληνικού έθνους να προασπίσει την ανεξαρτησία, την κυριαρχία, την ακεραιότητά του, δήλωσε ο...