Από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτοξεύτηκε ο πύραυλος, εκτιμούν αμερικανικές πηγές


Αξιωματούχοι της κυβέρνησης των ΗΠA, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, αναφέρουν ότι τα αρχικά ευρήματα υποδηλώνουν ότι ο πύραυλος που έπληξε την Πολωνία εκτοξεύτηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το πρακτορείο, ο πύραυλος ήταν αντιαεροπορικός κι εκτοξεύθηκε από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για την κατάρριψη ρωσικού εισερχόμενου πυραύλου.

Αρχικά το πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών αρχικά έκανε λόγο για πύραυλο «ρωσικής κατασκευής». Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax Ukraina στο Κίεβο μετέδωσε, επικαλούμενο στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες, ότι οι πύραυλοι θα μπορούσαν να ήταν ρωσικοί πύραυλοι κρουζ Ch-101. Οι πρώτες φωτογραφίες από τα συντρίμμια  στο σημείο της πρόσκρουσης, δείχνουν ότι πρόκειται για πυραύλους του συστήματος αεράμυνας S-300, σύμφωνα με άλλους  ειδικούς. Αυτό το σύστημα σοβιετικής σχεδίασης είναι μέρος της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν όταν ρωτήθηκε εάν ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη Ρωσία, απάντησε:  «υπάρχουν προκαταρκτικές πληροφορίες που το αμφισβητούν. Δεν θέλω να το πω αυτό μέχρι να το διερευνήσουμε πλήρως. Αλλά είναι απίθανο δεδομένης της τροχιάς του να εκτοξεύτηκε από τη Ρωσία».

naftemporiki.gr

Ροή Ειδήσεων

Νέοι μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου

Συναγερμός στις αρχές για την ύπαρξη ξύλινου σκάφους με...

ΟΗΕ: Οι συσκευές επικοινωνίας παγιδεύτηκαν με εκρηκτικά πριν φθάσουν στον Λίβανο

Τι αναφέρει η λιβανέζικη διπλωματική αποστολή στα Ηνωμένα...

Αυτοψία- Φαράγγι Σαμαριάς: Θέλει μεγάλη προσοχή- Ο κίνδυνος ακόμη υπάρχει

Αυτοψία στο Φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον θάνατο...

Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα Skills4Jobs στη Θεσσαλία

Η εμβληματική πρωτοβουλία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) – Skills4Jobs...

Νέοι μετανάστες ανοιχτά της Γαύδου

Συναγερμός στις αρχές για την ύπαρξη ξύλινου σκάφους με 22 μετανάστες 37 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου. ...