Αποστολή Mars 2020: Το πρώτο drone της NASA που θα πετάξει σε άλλο πλανήτη

Η NASA θέλει να είναι η πρώτη διαστημική υπηρεσία που θα επιχειρήσει πτήση drone στη λεπτή ατμόσφαιρα του πλανήτη Άρη.

Το πρώτο αεροσκάφος τύπου drone που θα χρησιμοποιηθεί σε αποστολή στο διάστημα παρουσίασε την Τετάρτη 29/7 η NASA. Ο λόγος για το “Ingenuity” ένα drone βάρους 1,8 κιλών, το οποίο θα ενσωματωθεί στο διαστημικό rover “Perserverance” κατά την αποστολή Mars 2020 στον πλανήτη Άρη.

Η NASA θέλει να είναι η πρώτη διαστημική υπηρεσία που θα επιχειρήση πτήση drone στη λεπτή ατμόσφαιρα του Άρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βαρύτητα του Κόκκινου Πλανήτη ίσως καταστήσει την αποστολή του “Ingenuity” ιδιαίτερα δύσκολη.

Σύμφωνα με τη NASA, η αποστολή Mars 2020 θα επικεντρωθεί στην έρευνα για αποδείξεις ζωής στον Άρη, συγκεντρώνοντας δείγματα βράχων και ρεγόλιθων.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της έρευνας στον Άρη, το rover Perseverance θα χρησιμοποιήσει το προηγμένο όργανο λέιζερ, που ονομάζεται “SHERLOC” (Scanning Habitable Environments with Raman and Luminescence for Organics and Chemicals).

Μια τέτοια τεχνολογία θα βοηθήσει το όχημα να καταγράψει με τον καλύτερο τρόπο τις λεπτομέρειες της επιφάνειας του Άρη. Ωστόσο, οι επιστήμονες σημειώνουν ότι υπάρχουν ακραίες προκλήσεις στον πλανήτη, καθώς η ελαφρά διακύμανση της θερμοκρασίας ή η μετακίνηση της άμμου κάτω από το rover, μπορεί να οδηγήσει σε εσφαλμένες ευθυγραμμίσεις.

Ροή Ειδήσεων

ΥΠΑΑΤ – Ευλογία των προβάτων: Αναβαθμίζονται τα μέτρα

Επισημαίνεται ότι η ευλογιά είναι ζωονόσος και όχι...

Εκλογές ΗΠΑ: Η Χάρις διατηρεί προβάδισμα έναντι του Τραμπ με 46% προς 43%

Νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι οι ψηφοφόροι έχουν απαισιόδοξη...

Επιχείρηση διάσωσης ιστιοπλοϊκού με 10 επιβαίνοντες ανοιχτά των Κυθήρων

Στην περιοχή βρίσκεται ένα παραπλέον σκάφος, ενώ σπεύδουν...

Cenergy: Η Hellenic Cables ανέλαβε να προμηθεύσει καλώδια για την επέκταση του ολλανδικού δικτύου

Η Hellenic Cables υπέγραψε πολυετή συμφωνία με την Enexis Netbeheer για ένα εμβληματικό έργο που στοχεύει στην ενίσχυση και την επέκταση του δικτύου...

ΥΠΑΑΤ – Ευλογία των προβάτων: Αναβαθμίζονται τα μέτρα

Επισημαίνεται ότι η ευλογιά είναι ζωονόσος και όχι ζωοανθρωπονόσος, και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία. ...

Εκλογές ΗΠΑ: Η Χάρις διατηρεί προβάδισμα έναντι του Τραμπ με 46% προς 43%

Νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι οι ψηφοφόροι έχουν απαισιόδοξη άποψη για την κατάσταση της οικονομίας και τη μετανάστευση-Γενικά τάσσονται υπέρ του Τραμπ σε αυτά ...