13 προσαγωγές στη Βερόνα για επιθέσεις κατά Μαροκινών φιλάθλων


Η ιταλική αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή δεκατριών ατόμων, που σύμφωνα με τον Τύπο φέρονται να ανήκουν στον νεοφασιστικό χώρο. Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, οι προσαχθέντες φορώντας μαύρες μπλούζες και καλυμμένο το πρόσωπο επιτέθηκαν με ρόπαλα κατά Μαροκινών μεταναστών, ενώ οδηγώντας τα αυτοκίνητά τους, πανηγύριζαν για την πρόκριση της Εθνικής τους στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ του Κατάρ.

“Πρόκειται για νέους που έσπασαν με ρόπαλα, πολλά τζάμια αυτοκινήτων στα οποία βρίσκονταν και πανηγύριζαν Μαροκινοί πολίτες, μετά τη λήξη του αγώνα με την Ισπανία. Οι επιθέσεις προήλθαν κυρίως από ακραίους φιλάθλους της ομάδας της Βερόνα”, γράφει η εφημερίδα La Repubblica.

Όπως υπογραμμίζεται, η πόλη της Βερόνα, πάρα την πρόσφατη εκλογή προοδευτικού δημάρχου, αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα λόγω της παρουσίας ισχυρών νεοφασιστικών οργανώσεων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Φωτιά στη Σαλαμίνα – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2...

DW: «Μπαράζ» επαφών Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Με βαριά πολιτική αλλά και οικονομική ατζέντα αναμένεται...

Ρώμη: Σνελήφθη Ελληνοαυστραλός για τη δολοφονία δύο γυναικών στη Μελβούρνη πριν 47 χρόνια

Η Αυστραλιανή αστυνομία είχε κάνει λόγο για βάρβαρο, ακραίο έγκλημα και αργότερα, έκανε γνωστό ότι εντόπισε τον δράστη χάρη σε τεστ του dna ...

Φωτιά στη Σαλαμίνα – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 ελικόπτερα ...

DW: «Μπαράζ» επαφών Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Με βαριά πολιτική αλλά και οικονομική ατζέντα αναμένεται ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στις ΗΠΑ για τη ΓΣ του ΟΗΕ. Τετ-α-τετ με Κάμαλα Χάρις...