Θάνατος 16χρονου Ρομά: Θέμα ωρών η απόφαση για τον αστυνομικό – Νέα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη



Αύριο είναι προγραμματισμένη η κηδεία του 16χρονου Ρομά – Σε επιφυλακή για νέο γύρο επεισοδίων

Νέα γύρο έντασης έφερε χθες το βράδυ η τραγική είδηση του θανάτου 16χρονου Ρομά από τη σφαίρα αστυνομικού στην Θεσσαλονίκη.

Στο μεταξύ, συγκέντρωση μπροστά από τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματίσει για σήμερα άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, με αφορμή τον θάνατο του 16χρονου ρομά και εν αναμονή της απόφασης του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου αστυνομικού.

Από την Τροχαία έχουν ανακοινωθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση στην οδό 26ης Οκτωβρίου, στο τμήμα της από την οδό Πολυτεχνείου έως την οδό Εγνατία.

Εν τω μεταξύ, την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η κηδεία του 16χρονου που άφησε χτες το πρωί την τελευταία του πνοή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Με το άκουσμα της είδησης του θανάτου του 16χρονου προγραμματίστηκαν συγκεντρώσεις και πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν επεισόδια.

Σε δύο συλλήψεις, από τις 26 προσαγωγές που έγιναν, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ κατά την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά από πυροβολισμό αστυνομικού.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Με πρωτοβουλία διαφόρων οργανώσεων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε σταδιακή συγκέντρωση 2.500 περίπου ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι συγκεντρωμένοι αφού κατέλαβαν το οδόστρωμα της Πανεπιστημίου έμπροσθεν των Προπυλαίων, πορεύθηκαν μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος, Όθωνος, Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Ο κύριος όγκος της πορείας, με σταδιακές αποχωρήσεις, κατέληξε στην Πλατεία Ομονοίας στις 20:35. Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας πραγματοποιήθηκαν σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο που κινήθηκε η πορεία. Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου και περί ώρα 19:50, αποσπασθείσες ομάδες ατόμων εκδήλωσαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην συμβολή της Πανεπιστημίου με την οδό Σανταρόζα και της Σταδίου με την οδό Αμερικής, καθώς και στην Πλατεία Ομόνοιας, με ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων, με τις διατεθειμένες αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση των αναγκαίων μέσων. Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 26 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο και την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Τρεις συλλήψεις έγιναν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν που προκλήθηκαν, χθες το βράδυ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μετά το τέλος της πορείας για τον θανάσιμο πυροβολισμό του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη από αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη διάρκεια καταδίωξης.

Πρόκειται για τρεις νεαρούς (ηλικίας 18, 21, και 22 ετών), οι οποίοι οδηγούνται στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία. Από την αστυνομία πραγματοποιήθηκαν επιπλέον 32 προσαγωγές. Όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι εναντίον τους.

Πηγή: skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Πόρτο Ράφτη: Αγνοείται 22χρονος κολυμβητής

O 22χρονος είχε πάει για μπάνιο στην περιοχή...

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρετίζει τη συμφωνία της COP29 για το κλίμα

Η COP29 κατέληξε σε συμφωνία με επίκεντρο τον...

Τροχαίο – Σέρρες: Διασωληνώθηκε 15χρονος

Οι τέσσερις ανήλικοι επιβάτες, ηλικίας 9,11, 13 και...

Ηandelsblatt: Γιατί και πού οι Γερμανοί καίγονται να αγοράσουν κατοικία στην Ελλάδα για τις διακοπές τους

Ειδική αναφορά στο κύμα του αγοραστικού ενδιαφέροντος περί παραθεριστικών κατοικιών στην Ελλάδα από Γερμανούς κάνει δημοσίευμα της Handelsblatt σήμερα (24.11.24). Σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας, το...

Πόρτο Ράφτη: Αγνοείται 22χρονος κολυμβητής

O 22χρονος είχε πάει για μπάνιο στην περιοχή και έκτοτε αγνοείται. Στις έρευνες συμμετέχουν δύο ιδιωτικά σκάφη και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ...

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν χαιρετίζει τη συμφωνία της COP29 για το κλίμα

Η COP29 κατέληξε σε συμφωνία με επίκεντρο τον τριπλασιασμό της χρηματοδότησης προς τις αναπτυσσόμενες χώρες, σε 300 δις δολάρια ετησίως έως το 2035 ...