Στη Λευκορωσία ο Πούτιν τη Δευτέρα


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Λευκορωσία, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο την προεδρική υπηρεσία Τύπου του Μινσκ.

Η επίσκεψη του Πούτιν πραγματοποιείται καθώς το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε ότι η Λευκορωσία φέρεται να πραγματοποιεί «ασκήσεις ετοιμότητας».

Η Ρωσία έχει επίσης αναπτύξει επιπλέον μονάδες κινητοποιημένων εφέδρων στη Λευκορωσία.

Πάντως το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου εκτιμάει ότι τα λευκορωσικά στρατεύματα είναι απίθανο να αποτελέσουν μια δύναμη ικανή να πραγματοποιήσει μια επιτυχημένη νέα επίθεση στη βόρεια Ουκρανία.

Αντίστοιχα, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) σημειώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται να θέτουν όρους για να επιτεθούν από τη Λευκορωσία, αν και εκτιμά ότι δεν επίκειται ρωσική εισβολή από τη Λευκορωσία, η οποία στην πρώτη φάση του πολέμου στην Ουκρανία «άνοιξε την πόρτα» στα ρωσικά στρατεύματα για την εισβολή τους στη χώρα.

«Οι ημερήσιες εκθέσεις του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου από την 1η έως τις 15 Δεκεμβρίου αναφέρουν ενιαία ότι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν εντόπισαν ρωσικές δυνάμεις στη Λευκορωσία να σχηματίζουν ομάδες κρούσης έτοιμες  να επιτεθούν στη βόρεια Ουκρανία…. Οι λευκορωσικές δυνάμεις παραμένουν εξαιρετικά απίθανο να εισβάλουν στην Ουκρανία χωρίς ρωσική ομάδα κρούσης», αναφέρουν οι αναλυτές του αμερικανικού think tank.
naftemporiki.gr

Ροή Ειδήσεων

Πεζεσκιάν: Το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο αλλά θα δώσει την «αρμόζουσα απάντηση»

Ο Πεζεσκιάν απέδωσε την αύξηση των εντάσεων στην...

Πως τα αποτελέσματα των εκλογών ΗΠΑ θα επηρεάσουν ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Ο Ελληνοαμερικανός Δημοκρατικός Βουλευτής μιλά στον ΣΚΑΪ  για το πως...

Ο Ντιέγκο Αλόνσο «τελειώνει» από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Άρη...

Πεζεσκιάν: Το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο αλλά θα δώσει την «αρμόζουσα απάντηση»

Ο Πεζεσκιάν απέδωσε την αύξηση των εντάσεων στην περιοχή στην «επιθετικότητα» του Ισραήλ και στη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ σε αυτήν τη...

Πως τα αποτελέσματα των εκλογών ΗΠΑ θα επηρεάσουν ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Ο Ελληνοαμερικανός Δημοκρατικός Βουλευτής μιλά στον ΣΚΑΪ  για το πως το αποτέλεσμα της κάλπης θα επηρεάσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ...

Ο Ντιέγκο Αλόνσο «τελειώνει» από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Άρη στο ΟΑΚΑ, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να μετράει μέρες ή και ώρες στον πράσινο πάγκο. Η...