Επιδότηση ρεύματος: Στις 09:30 οι ανακοινώσεις


Σήμερα, Παρασκευή, στις 09:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί η ανακοίνωση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος για τον μήνα Ιανουάριο. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Υπενθυμίζεται ότι οι πάροχοι ανακοίνωσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης αυξημένες χρεώσεις για τον Ιανουάριο. Η αύξηση σε ορισμένες περιπτώσεις προσεγγίζει ακόμη και το 30% σε σχέση με τον Δεκέμβριο. Η εξέλιξη αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό στην άνοδο των τιμών στη χονδρεμπορική αγορά (που κινήθηκαν στα 288 ευρώ/MWh το πρώτο 20ήμερο Δεκεμβρίου έναντι 227,75 ευρώ/MWh την αντίστοιχη περίοδο του Νοεμβρίου).

Οι χρεώσεις για τον πρώτο μήνα του 2023 κυμαίνονται έτσι από 358 έως 518 ευρώ/MWh, συμπεριλαμβανομένων και των ελκυστικών τιμολογίων με εκπτώσεις συνέπειας που προσφέρουν ορισμένες εταιρείες προκειμένου να προσελκύσουν πελάτες.

Πού θα κινηθεί η επιδότηση

Αν διατηρηθεί το μοντέλο των προηγούμενων μηνών που θέλει την τελική τιμή-στόχο να διαμορφώνεται στα 159 ευρώ/MWh για τις μηνιαίες καταναλώσεις νοικοκυριών έως 500 κιλοβατώρες, τότε η κρατική επιδότηση θα διαμορφωθεί λίγο πάνω από τα 300 ευρώ/MWh, σημαντικά αυξημένη σε σχέση με τον Δεκέμβριο όταν ήταν λίγο πάνω από τα 200 ευρώ/MWh.

Απομένει να φανεί αν θα αρκέσουν τα κονδύλια του ΤΕΜ για τη χρηματοδότηση των -αυξημένων- επιδοτήσεων του Ιανουαρίου ή θα απαιτηθεί η συνδρομή του κρατικού προϋπολογισμού, με αρμόδιες πηγές να επισημαίνουν τον «χώρο» που δημιουργείται από τη μείωση της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης.

naftemporiki.gr

Ροή Ειδήσεων

Υπουργείο Τουρισμού: Λειτουργούσε παράνομα το ξενοδοχείο στη Φλώρινα

Το Υπουργείο προσθέτει ότι «θα ακολουθηθούν όλες οι...

Καιρός: Αίθριος με συννεφιά στα δυτικά και την Κρήτη

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα...

Νετς – Μπακς 115-102: Νέα ήττα για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο κορυφαίος των Μιλγουόκι...

Υπουργείο Τουρισμού: Λειτουργούσε παράνομα το ξενοδοχείο στη Φλώρινα

Το Υπουργείο προσθέτει ότι «θα ακολουθηθούν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή τυχόν περαιτέρω διοικητικών κυρώσεων» ...

Καιρός: Αίθριος με συννεφιά στα δυτικά και την Κρήτη

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα - Έως και 6...

Νετς – Μπακς 115-102: Νέα ήττα για την ομάδα του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ήταν ο κορυφαίος των Μιλγουόκι Μπακς, αλλά τα “Ελάφια” δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την εμφάνισή του και ηττήθηκαν με 115-102...