Μεξικό: Επτά νεκροί και 156 τραυματίες από έκρηξη σε παράνομη βιοτεχνία πυροτεχνημάτων



Τον Δεκέμβριο του 2016, εκρήξεις σε αγορά πυροτεχνημάτων στο Μεξικό στοίχισαν τη ζωή σε 42 ανθρώπους και τραυμάτισαν δεκάδες άλλους

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δεκαπέντε τραυματίστηκαν χθες Δευτέρα εξαιτίας έκρηξης σε παράνομη βιοτεχνία πυροτεχνημάτων στην πολιτεία Μορέλος, στο κεντρικό Μεξικό.

«Η έκρηξη έγινε στο εσωτερικό κατοικίας όπου κατασκευάζονταν και αποθηκεύονταν παράνομα πυροτεχνήματα», εξήγησε η πολιτική προστασία της Μορέλος σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

«Κατά τα πρώτα ευρήματα της έρευνας, επτά άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι 15 τραυματίστηκαν», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το δυστύχημα έγινε στην πόλη Τοτολάπαν, περίπου 80 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα.

Η πολιτειακή κυβέρνηση εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη της για τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών στην Τοτολάπαν» μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα δυστυχήματα είναι συχνά στις βιοτεχνίες πυροτεχνημάτων στο Μεξικό, ιδίως αυτές που λειτουργούν παράνομα και δεν είναι λίγες.

Τον Δεκέμβριο του 2016, εκρήξεις σε αγορά πυροτεχνημάτων στην Τουλτεπέκ, στην πολιτεία του Μεξικού (κεντρικά), στοίχισαν τη ζωή σε 42 ανθρώπους και τραυμάτισαν δεκάδες άλλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Πυρκαγιές στην Κολομβία: Πάνω από 90.000 στρέμματα στάχτη

Δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν στο χωριό Ναγατάιμα, που υφίσταται...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Σεπτεμβρίου

Αναλυτικά τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα  ...

Κομισιόν σε Τσιόδρα για τη λειψυδρία

Ανακοινώθηκε πρωτοβουλία για την ανθεκτικότητα των υδάτων, η...

Πυρκαγιές στην Κολομβία: Πάνω από 90.000 στρέμματα στάχτη

Δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν στο χωριό Ναγατάιμα, που υφίσταται το πιο βαρύ πλήγμα από τις πυρκαγιές, καθώς υδραγωγείο και σπίτια καταστράφηκαν ...

Κομισιόν σε Τσιόδρα για τη λειψυδρία

Ανακοινώθηκε πρωτοβουλία για την ανθεκτικότητα των υδάτων, η οποία έχει στόχο, μεταξύ άλλων, να στηρίξει τα κράτη μέλη ώστε να καταπολεμήσουν τη λειψυδρία ...