Άλλες 1.000 κατοικίες προς πώληση στο Ελληνικό

Της Ελένης Μπότα

Άλλες επιπλέον 1.000 κατοικίες βγαίνουν προς πώληση στο Ελληνικό, όπως ανέφερε χτες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Τα πρώτα επιπλέον διαμερίσματα θα χτιστούν σε έναν πύργο 50 μέτρων κοντά στην παραλιακή, τα διαμερίσματα των οποίων θα αρχίσουν να παρουσιάζονται στους υποψήφιους αγοραστές τον επόμενο μήνα.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα αρχίσουν να παρουσιάζονται και άλλα οικιστικά project, κοντά στο ρέμα Τραχώνων καθώς και πάνω από την Ποσειδώνος.

Τα διαμερίσματα αυτά θα πωλούνται από 7.000-15.000 ευρώ το τετραγωνικό, όσο διαμορφώνονται και οι μέσες τιμές πώλησης των ακινήτων στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τον CEO του Ομίλου στον ουρανοξύστη το φθηνότερο διαμέρισμα διατέθηκε προς 10.000 ευρώ το τετραγωνικό και το ακριβότερο ρετιρέ προς 32.000 ευρώ, ενώ στα condo, τις διώροφες και τις τριώροφες κατοικίες οι τιμές ξεκίνησαν από 9.000 και έφτασαν τα 14.000 ευρώ το τ.μ..

Από τα 170 διαμερίσματα του ουρανοξύστη, το 96% των αγοραστών είναι Έλληνες και το υπόλοιπο 4% ξένοι, από τα 110 διαμερίσματα των διώροφων συγκροτημάτων πάνω από 90% είναι οι Έλληνες αγοραστές ενώ για τα 28 οικόπεδα με τις βίλες του παραλιακού μετώπου οι αγοραστές είναι  50% – 50%.

Δίνεται η δόση των 167 εκατ. ευρώ

Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του project, όπως ανέφερε  κ. Αθανασίου το 2023 δε θα χρειαστούν δανειακά κεφάλαια, ενώ το 2024 ο δανεισμός που χρειάζεται για το project αφορά τις πληρωμές ΦΠΑ που επιστρέφονται.

Επίσης, η Lamda καταβάλει αύριο, 23 Ιουνίου την πρώτη δόση (μετά την προκαταβολή που έχει δοθεί) ύψους 167 εκατ. ευρώ του τιμήματος για την αγορά της έκτασης από το ΤΑΙΠΕΔ.

Τα έργα που θα ξεκινήσουν έως το τέλος του 2023

Μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται να ξεκινήσουν αρκετά έργα εντός του Ελληνικού όπως η διαμόρφωση της παραλίας του Αγίου Κοσμά, η ανέγερση του Riviera Galleria, η κατασκευή των The Cove Villas και The Cove Residences, το ξενοδοχείο σε κοινοπραξία με την ΤΕΜΕΣ, καθώς και το Vouliagmenis Mall. Εντός του 2023 αναμένεται να ξεκινήσει και η κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων, οι οποίες αναμένεται ότι θα είναι έτοιμες το αργότερο έως και τις αρχές του 2025.

Σε ό,τι αφορά τον ουρανοξύστη κατοικιών στον Άγιο Κοσμά που έχουν αναλάβει η Bouygues με την Intrakat, το δυσκολότερο μέρος του έργου αφορά στη θεμελίωση, όπου θα χρειαστούν συνολικά 300 πάσσαλοι με διάμετρο 1,5 μέτρο και 1 μέτρο που τοποθετούνται σε βάθος 35 έως και 55 μέτρων. Η ολοκλήρωση του έργου θα γίνει στο πρώτο τρίμηνο του 2026. Η κατασκευή κάθε ορόφου απαιτεί περίπου 5 εβδομάδες και καθώς θα αυξάνονται οι όροφοι θα δημιουργείται παράλληλα και η εξωτερική επένδυση των κατώτερων ορόφων.

Αντίστοιχα στις κατοικίες, The Cove Residences, έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση των εγκαταστάσεων που προϋπήρχαν και η ολοκλήρωση του αναμένεται στο πρώτο τρίμηνο του 2026.

Όσον αφορά το εμπορικό κέντρο Vouliagmenis Mall, η ολοκλήρωση του είναι προγραμματισμένη στο πρώτο τρίμηνο του 2027, ενώ το Riviera Galleria, το οποίο θα φέρει στην Ελλάδα σημαντικές μάρκες παγκοσμίου φήμης, που θα έρθουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2026. Η συνολική προς μίσθωση επιφάνεια είναι 19.000 τ.μ. και θα διαθέτει 100 καταστήματα. Στο Vouliagmenis Mall έχουν υπογραφεί 53% heads of terms και 30% στο Riviera Galleria, ενώ στο τέλος του έτους τα αντίστοιχα ποσοστά θα είναι 70% και 30%. Όπως σημείωσε ο Οδυσσέας Αθανασίου, οι συμβάσεις που υπογράφονται έχουν διασφαλίσει την κάλυψη των αυξήσεων κόστους.

Όσον αφορά τις υποδομές του project αυτή τη στιγμή έχει εκσκαφεί τουλάχιστον το μισό μέρος της υπογειοποίησης της Βουλιαγμένης και έχει σκυροδετηθεί το ¼ της κατασκευής, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2025.

Ροή Ειδήσεων

Λίβανος: 4 νεκροί και 24 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα κοντά σε νοσοκομείο

Νεκροί και τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα κοντά...

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα παρουσιάζεται σήμερα στην Ευρώπη ως παράδειγμα προς μίμηση

«Πιστεύω ότι σήμερα δεν συντρέχει ουσιαστικά κανείς από...

Γαστρεντερίτιδα: Εκατοντάδες τα κρούσματα στα Χανιά – Σχεδόν 45 ασθενείς καθημερινά στο νοσοκομείο

Ασταμάτητες είναι οι ροές ασθενών με γαστρεντερίτιδα στο νοσοκομείο...

Λίβανος: 4 νεκροί και 24 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα κοντά σε νοσοκομείο

Νεκροί και τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα κοντά σε νοσοκομείο στη Βηρυτό ...

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα παρουσιάζεται σήμερα στην Ευρώπη ως παράδειγμα προς μίμηση

«Πιστεύω ότι σήμερα δεν συντρέχει ουσιαστικά κανείς από τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα στην υπερδεκαετή κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός  ...

Γαστρεντερίτιδα: Εκατοντάδες τα κρούσματα στα Χανιά – Σχεδόν 45 ασθενείς καθημερινά στο νοσοκομείο

Ασταμάτητες είναι οι ροές ασθενών με γαστρεντερίτιδα στο νοσοκομείο των Χανίων, καθώς δεκάδες συνέχιζαν να το επισκέπτονται με έντονα συμπτώματα ακόμη κι εντός του...