Η ένοχη Γερμανία καλεί Ελλάδα και Τουρκία στο τραπέζι των συζητήσεων

Την ανησυχία της για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών για τη Λευκορωσία.

«Θέλουμε αποκλιμάκωση της κατάστασης» τόνισε η κ. Μέρκελ κι εξέφρασε την αλληλεγγύη της όσον αφορά στα δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Καγκελάριο, η Γερμανία ενεργοποιείται προς την κατεύθυνση διαλόγου σε ό,τι αφορά στις διαφωνίες για τη χάραξη των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας κι επισήμανε ότι πρέπει να ξαναρχίσει αυτός ο διάλογος που είχε σταματήσει το 2016.

Τέλος, παρέπεμψε στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε τον Σεπτέμβριο αναφέροντας ότι η Σύνοδος θα εμβαθύνει στις σχέσεις με την Τουρκία.

Βεβαία η Γερμανία που παίζει το δικό της παιχνίδι, για δικά της συμφέροντα δεν θα έβαζε στον τραπέζι το θέμα αν ο καλός πελάτης της, η Τουρκία δεν ήταν ο θεωρητικά «κερδισμένος» αυτή τη στιγμή.

Η Τουρκία εν αντίθεση με την Ελλάδα θα καθίσει σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων γεμάτη προβλήματα στο εσωτερικό της αλλά χωρίς να έχει να ρισκάρει τίποτα στα σύνορα της. Πάει να ζητήσει 100 για να λάβει έστω και 1 το οποίο θα χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν και στο εσωτερικό του.

Από την άλλη η Ελλάδα θα συρθεί σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων νομίζοντας ότι η Ευρώπη θα την στηρίξει, πράγμα που δυστυχώς η ιστορία έχει διαψεύσει πολλές φορές παλαιότερα. Πάει χωρίς μοχλό πίεσης σε διαπραγμάτευση που ζητά τα αυτονόητα για εμάς, αλλά όχι και για όλους τους υπόλοιπους.

Αυτό είναι το κλειδί στην ιστορία που θα ακολουθήσει. Τέλος Σεπτεμβρίου, με την πανδημία λογικά σε άσχημα ποσοστά παγκοσμίως, με την συμφωνία της Ελλάδας – Αιγύπτου να μην συμπεριλαμβάνει το Καστελόριζο και με την Τουρκία να ζητάει δήθεν δικαιοσύνη από την Ευρώπη για την κακιά Ελλάδα που θέλει όλη τη θάλασσα δικιά της, η χώρα μας δεν θα είναι η κερδισμένη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία σε επίπεδο υπουργείου εξωτερικών για την αποφυγή μια ολέθριας συμφωνίας που θα μικρύνει τη χώρα μας, για χάρη της ευημερίας των λαών, που έλεγε και κάποιος πολιτικός παλαιότερα.

Άλλωστε να μην ξεχνάμε και τον παράγοντα ΗΠΑ που πριν 1 μήνα γκρίζαραν μέσω State Department την περιοχή.

Ροή Ειδήσεων

Ο Ιρανός πρόεδρος Πεζεσκιάν στη Μόσχα στις 17 Ιανουαρίου

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν την Τεχεράνη τον Σεπτέμβριο ότι παρέδωσε βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς στη Ρωσία για χρήση αυτών κατά της Ουκρανίας ...

ΠΑΣΟΚ Από το Ναδίρ στο…Ζενίθ;

 Οι εναλλαγές ήταν συνεχείς αυτή τη χρονιά και τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη βρέθηκαν πολλές φορές σε θέσεις άμυνας αλλά και επίθεσης ...