Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ανοίγει «παράθυρο» για ειρηνευτικές συνομιλίες



«Οι αφρικανικές και κινεζικές πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία βάση για την εξεύρεση λύσης», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος μετά τη συνάντηση που είχε με Αφρικανούς ηγλετες

«Παράθυρο» για ειρηνευτικές συνομιλίες, ώστε να τερματιστεί η κρίση με την Ουκρανία και ο πόλεμος που έχει επηρεάσει σε πολλά επίπεδα ολόκληρο τον πλανήτη, άφησε ο Ρώσος πρόεδρος Βάντίμιρ Πούτιν, στην ομιλία του μετά τη συνάντηση που είχε με τους ηγέτες των Αφρικανικών χωρών.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, «οι αφρικανικές και κινεζικές πρωτοβουλίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν μία βάση για την εξεύρεση λύσης», προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν μπορεί να γίνει κατάπαυση πυρός, ενώ ο ουκρανικός στρατός επιτίθεται».

Όσον αφορά τις ειρηνευτικές συνομιλίες, τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία έχουν προηγουμένως δηλώσει ότι δεν θα έρθουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων χωρίς ορισμένες προϋποθέσεις.

Το Κίεβο λέει ότι δεν θα παραχωρήσει κανένα έδαφος, αλλά η Μόσχα λέει ότι το Κίεβο πρέπει να αποδεχθεί τη «νέα εδαφική πραγματικότητα» της χώρας του. Ατό σημαίνει ότι η Ρωσία θεβρεί εδάφη της τις επαρχίες που έχει κατακτήσει, και βέβαια τη χερσόνησο της Κριμαίας.

Ο Πούτιν είπε στη συνέντευξη Τύπου αργά το βράδυ το Σάββατο ότι δεν υπάρχουν σχέδια για εντατικοποίηση της δράσης στο ουκρανικό μέτωπο προς το παρόν.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα πραγματοποίησε ορισμένα «προληπτικά χτυπήματα» μετά από έκρηξη σε γέφυρα της Κριμαίας νωρίτερα αυτό το μήνα. Μετά το περιστατικό στη γέφυρα – το οποίο άφησε νεκρούς δύο ανθρώπους – ο κ. Πούτιν υποσχέθηκε να απαντήσει σε αυτό που ισχυρίστηκε ότι ήταν μια «τρομοκρατική» ενέργεια της Ουκρανίας. Το Κίεβο δεν είπε επίσημα ότι ευθύνεται για την έκρηξη στη γέφυρα, η οποία συνδέει την κατεχόμενη χερσόνησο με τη Ρωσία.
 

Πηγή: skai.gr

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Η κακοκαιρία Boris «χτύπησε» την Ιταλία – Αγνοούμενοι και πλημμύρες στην Εμίλια Ρομάνια

Τα σχολεία σε όλη την Εμίλια-Ρομάνια έκλεισαν, δρόμοι επλήγησαν από κατολισθήσεις και η σιδηροδρομική κυκλοφορία έχει διακοπεί σε ορισμένα σημεία. ...

Φυλή: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό: Όπλα, λίρες και συλλήψεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Φυλής ...

Σάλος στο Χ για την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα: «Τον χορτασμένο μην τον φοβάσαι, τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι»

Στο φόντο της φωτογραφίας με το γράφημα από δημοσκόπηση φαινόταν μια εσωτερική πισίνα, κάτι που παρατήρησαν οι χρήστες του X, το οποίο πήρε...