Τουρκία: Στην Ανατολική Μεσόγειο βγαίνει το πλωτό γεωτρύπανο Abdulhamid Han



Το όνομα του σουλτάνου Αμπντουλχαμίντ είχε δώσει πέρυσι στο τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο θα αποπλεύσει το τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο Αμπντουλχαμίντ Χαν, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, σε βίντεο που ανάρτησε στο προφίλ του στο Twitter.

«Στην πρώτη επέτειο από την ένταξή του στο στόλο μας για έρευνα και παραγωγή, το γεωτρύπανο  Αμπντουλχαμίντ Χαν ξεκινά τη νέα του αποστολή στη Μεσόγειο λέγοντας “βίρα τις άγκυρες” και “πρώτα ο Θεός”» αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter, ευχόμενος «ούριο άνεμο» . 

Το όνομα του σουλτάνου Αμπντουλχαμίντ είχε δώσει πέρυσι στο τέταρτο τουρκικό γεωτρύπανο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δήλωσε ότι η Τουρκία γίνεται ακόμη πιο δυνατή με αυτό το πλοίο, που ετοιμάζεται να ξεκινήσει την πρώτη του γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: skai.gr


[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Λίβανος: Η Γαλλία ζητεί κατεπείγουσα σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ – Θορυβημένος ο βρετανός ΥΠΕΞ

«Η Γαλλία καλεί τα μέρη κι όσους τα υποστηρίζουν σε αποκλιμάκωση και να αποφύγουν περιφερειακή ανάφλεξη που θα ήταν καταστροφική για όλους, ξεκινώντας...

Γλυφάδα: 14χρονη κατήγγειλε επίθεση από 20 άτομα – Συνελήφθησαν δύο ανήλικες

Το κορίτσι υπέβαλε μήνυση σε βάρος των δυο άλλων κοριτσιών, οι οποίες συνελήφθησαν για απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση ενώ συνελήφθησαν και οι...

Ανδρουλάκης: Το μόνο κόμμα που οδήγησε σε στρατηγικές ήττες τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ

 «Οι πρωτοβουλίες μου έδειξαν ότι το μοναδικό κόμμα που έχει οδηγήσει σε στρατηγικές ήττες τη ΝΔ, είναι το ΠΑΣΟΚ»   ...