Μεντβέντεφ: Εάν η Ουκρανία συμφωνήσει να εγκαταλείψει εδάφη, θα χάσει το Κίεβο 



«Σε περίπτωση που η Ουκρανία συμφωνήσει να εγκαταλείψει αμφισβητούμενα εδάφη για χάρη της ένταξης στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να εγκαταλείψει ακόμη και το Κίεβο, δήλωσε σαρκαστικά ο Μεντβέντεφ

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στη σκιά των δηλώσεων που φέρεται να έκανε ο Στιαν Τζένσεν, το «δεξί χέρι» του Γενς Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με τις οποίες η Ουκρανία μπορεί να ενταχθεί στη Συμμαχία, με αντάλλαγμα την παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία.

«Σε περίπτωση που η Ουκρανία συμφωνήσει να εγκαταλείψει αμφισβητούμενα εδάφη για χάρη της ένταξης στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να εγκαταλείψει ακόμη και το Κίεβο, δήλωσε σαρκαστικά ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας στο κανάλι του στο Telegram.

Σχολιάζοντας την παρατήρηση του διευθυντή του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο Μεντβέντεφ έγραψε: «Γιατί; Η ιδέα είναι περίεργη. Το μόνο ερώτημα είναι ότι όλα τα υποτιθέμενα ‘’τους’’ εδάφη είναι εξαιρετικά αμφισβητούμενα. Για να μπουν στο μπλοκ [ΝΑΤΟ], οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να εγκαταλείψουν ακόμη και το ίδιο το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Ρωσίας», πρόσθεσε.

«Λοιπόν, αυτές (οι ουκρανικές αρχές – TASS) θα έπρεπε τότε να μεταφέρουν την πρωτεύουσα στο Λβοφ (σσ. Λβιβ δυτική Ουκρανία). Εάν, φυσικά, συμφωνήσουν οι Πολωνοί», παρατήρησε σκωπτικά ο Μεντβέντεφ.

Σημειώνεται ότι η δήλωση του αξιωματούχου του ΝΑΤΟ  προκάλεσε την οργή του Κιέβου. Ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι Μιχαΐλο Ποντόλιακ επέκρινε δριμύτατα την ιδέα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ με εγκατάλειψη μέρους της επικράτειάς της. 

Πηγή: skai.gr

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Νετανιάχου: Περίπου 50 από τους 97 ομήρους που κρατούνται στη Γάζα είναι ακόμη ζωντανοί

Κατά τη διάρκεια κατάπαυσης του πυρός που εφαρμόστηκε στα τέλη Νοεμβρίου, παλαιστινιακά ένοπλα κινήματα άφησαν ελεύθερους 105 ομήρους ...

Γεροβασίλη: Δεν θα είμαι υποψήφια – Να κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει ο Κασσελάκης

Η Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για όσα έχουν γίνει και όσα θα γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στο κάδρο προβλήματα και λύσεις ...