Χατζηδάκης για Ελεγκτικό Συνέδριο και συντάξεις δικαστών: Δεν πρέπει να έχουμε κυβερνώσα Δικαιοσύνη – Δεν έχουμε δυνατότητα για αναδρομικά


Ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε για την απόφαση που έλαβε το Ελεγκτικό Συνέδριο για τις συντάξεις των δικαστικών. 

“Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν πρέπει να περιφρονεί τη Δικαιοσύνη. Αλλά δεν πρέπει να έχουμε μία κυβερνώσα Δικαιοσύνη. Ο καθένας τη δουλειά του. Δεν είναι δυνατόν απλώς ερμηνεύοντας άρθρα του Συντάγματος, πρέπει να έρχεται το ΥΠΟΙΚ και να δίνει λεφτά από εδώ και από εκεί…

Έχουμε ένα προϋπολογισμό με δαπάνες 100 δις το χρόνο, από αυτόν τα 30 δισ. είναι για συντάξεις και μόνο τα μισά τα δίνουμε από ασφαλιστικές εισφορές. Εγώ να δώσω περισσότερα. Αλλά να μου πουν ή να φορολογήσω πιο πολύ ή να πάρω δανεικά. Πρέπει να έρθει το Σύνταγμα να μου δώσει λεφτά εμένα. 

Εννοείται λαμβάνουμε υπ’ όψιν την απόφαση. Θα έρθει στη Βουλή ρύθμιση που θα λαμβάνει ακόμα περισσότερο υπ’ όψιν της την ανάγκη για δημοσιονομική σταθερότητα. 

Θα θωρακίσουμε το σύστημα για να μην ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και ξεφύγει το πράγμα και να μην πέσει όλο αυτό στις πλάτες των φορολογούμενων”. 

 

“Θα επιδιώξουμε ο προϋπολογισμός να κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό είναι το διαβατήριο για τις αγορές, τις επενδύσεις, να δημιουργηθούν καινούργιες δουλειές… Εκείνο που μας βοηθάει είναι ότι υπάρχει υπεραπόδοση της οικονομίας. 

Αυτό σημαίνει ότι – παρά τις διπλές εκλογές και τις φυσικές καταστροφές- δίνουμε αυτά που είχαμε υποσχεθεί προεκλογικά”.

 

To άρθρο Χατζηδάκης για Ελεγκτικό Συνέδριο και συντάξεις δικαστών: Δεν πρέπει να έχουμε κυβερνώσα Δικαιοσύνη – Δεν έχουμε δυνατότητα για αναδρομικά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Ζελένσκι: Το φθινόπωρο αυτό θα ορίσει το μέλλον του πολέμου

Θα παρουσιάσει «σχέδιο νίκης» στον πόλεμο κατά της...

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο του Κουβέιτ

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον σεΐχη Αλ Σαμπάχ για...

Κόρα Καρβούνη: «Θεωρώ παράλογα τα social media, μου δημιούργησαν ένα είδος θλίψης»

«Θεωρώ ότι είναι παράλογο γιατί υπάρχει μία επίπλαστη...

Ζελένσκι: Το φθινόπωρο αυτό θα ορίσει το μέλλον του πολέμου

Θα παρουσιάσει «σχέδιο νίκης» στον πόλεμο κατά της Ρωσίας σε Μπάιντεν και Χάρις - Θα επιδιώξει συνάντηση και με τον Ντόναλντ Τραμπ ...

Μητσοτάκης: Συνάντηση με τον πρίγκιπα διάδοχο του Κουβέιτ

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον σεΐχη Αλ Σαμπάχ για τη στήριξη της Ελλάδας για θέση κράτους μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ...

Ο Μάριος Ηλιόπουλος στη Λεωφόρο για το Athens Kallithea

Ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν χάνει παιχνίδι της ΑΕΚ και έδωσε το...