Ο ένας τις μονιμοποίησε, ο άλλος τις απέλυσε

– Δύο Δήμαρχοι –                            Δύο διαφορετικές ερμηνείες για το ίδιο θέμα

Διαβάζουμε δημοσιεύματα που αφορούν τον Δήμαρχο Αλίμου κ. Ανδρέα Κονδύλη και που είτε εξυμνούν τον ίδιο, είτε δαιμονοποιούν όποιον έχει αντίθετη άποψη ή αντιτίθεται στην πολιτική του.

Όπως για παράδειγμα ο κακός κατά «φιλικά δημοσιεύματα» στον Άλιμο από γνωστή ιστοσελίδα, Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννης Κωνσταντάτος που δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δαιμονοποιηθεί λόγο της Επένδυσης του Ελληνικού και των βλέψεων του Αλίμου εντός αυτής.

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς ας θυμηθούμε ένα περιστατικό που μας προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, για τον σκληρό τρόπο που αντιμετώπισε τις εργαζόμενες του προγράμματος ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς ο κ. Κονδύλης και ένα παρόμοιο περιστατικό που έλαβε χώρα σε γειτονικό με τον Άλιμο δήμο, όπου η αντιμετώπιση του Δημάρχου του, έκανε τις εκεί εργαζόμενες να αναρτούν ευχαριστήρια επιστολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναλυτικότερα, πριν λίγο καιρό υπήρξε μεγάλο κύμα διαμαρτυριών προς το προσώπου του Δημάρχου Αλίμου κ. Κονδύλη για την απόφασή του να μην ανανεώσει τις συμβάσεις σε εργαζόμενους που καλύπτουν πάγιες ανάγκες και που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου μέχρι και έντεκα (11) χρόνια. Μάλιστα το θέμα είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις για την σκληρότητα της απόφασης, που η ΑΔΕΔΥ είχε βγάλει σκληρή ανακοίνωση καλώντας τον Δήμαρχο να μην απολύσει τους εργαζόμενους.

Αντίθετα στον γειτονικό Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης τον Φεβρουάριο που υπήρξε ένα παρόμοιο περιστατικό με εργαζόμενες εκπαιδευτικούς από παιδικούς σταθμούς του δήμου τα πράγματα είχαν μια τελείως διαφορετική εξέλιξη, με τις εργαζόμενες να ζητούν μέσω δικαστηρίου την μονιμοποίησή τους και τον Δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης κ. Γιάννη Κωνσταντάτο να τις στηρίζει μέχρι τέλους, πηγαίνοντας ως βασικός μάρτυρας υπεράσπισης και με τις ίδιες τις εργαζόμενες να πετυχαίνουν την μονιμοποίηση τους κερδίζοντας στο δικαστήριο. Μάλιστα είχαν ευχαριστήσει δημόσια τον Δήμαρχο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σχετική ανάρτηση.

Άραγε τι είναι αυτό που κάνει ένα Δήμαρχο να είναι ουσιαστικά δίπλα στους δημότες;

Ροή Ειδήσεων

Κομισιόν σε Β. Μακεδονία: Τροποποιήστε το Σύνταγμα για τη βουλγαρική μειονότητα

Η Βουλγαρία παρεμπόδιζε επί μακρόν την έναρξη των...

Αγιοι Ανάργυροι: Σοβάς στο κεφάλι 14χρονης- Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο

Το 14χρονο κορίτσι υπέστη εγκεφαλική κάκωση και υποβλήθηκε...

Μαρινάκης για Novartis: Απόφαση-σταθμός της Δικαιοσύνης

Μεταξύ των βασικών αλλαγών που εισηγήθηκε το Υπουργείο...

Καιρός: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις στη νησιωτική χώρα

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και...

Κομισιόν σε Β. Μακεδονία: Τροποποιήστε το Σύνταγμα για τη βουλγαρική μειονότητα

Η Βουλγαρία παρεμπόδιζε επί μακρόν την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Βόρειας Μακεδονίας με την ΕΕ, λόγω ιστορικών, γλωσσικών και εθνοτικών διαφορών  ...

Αγιοι Ανάργυροι: Σοβάς στο κεφάλι 14χρονης- Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο

Το 14χρονο κορίτσι υπέστη εγκεφαλική κάκωση και υποβλήθηκε σε χειρουργείο ώστε να αφαιρεθεί επισκληρίδιο αιμάτωμα ...

Μαρινάκης για Novartis: Απόφαση-σταθμός της Δικαιοσύνης

Μεταξύ των βασικών αλλαγών που εισηγήθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν και η τροποποίηση του άρθρου 218 για το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων ...