Κέρκυρα: Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά | ΣΚΑΪ



Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί σε περιοχή με καλάμια στον Άγιο Στέφανο Κέρκυρας- Στην περιοχή πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Κέρκυρα ωστόσο συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεσή της, καθώς γίνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις.

Επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί από Ήπειρο και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, συνεχίζουν την προσπάθεια κατάσβεσης δίνοντας αγώνα ώστε οι φλόγες να μην επεκταθούν.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί νότιοι άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ.

Η φωτιά που έχει οριοθετηθεί στα χωριά Αυλιώτες και Άγιος Στέφανος, βρίσκεται πολύ κοντά σε οικισμούς.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κέρκυρας ενισχύθηκαν με δύο πεζοπόρα τμήματα και 5 υδροφόρες. Συνολικά, επιχειρούν 44 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων, 14 οχήματα. Από αέρος επιχείρησαν 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Καθοριστική ήταν η συμβολή των εναέριων μέσων στη μάχη της κατάσβεσης, με αποτέλεσμα η φωτιά να μην κάψει σπίτια και ξενοδοχεία στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου.

Υπενθυμίζεται πως είχε εκδοθεί μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Άγιος Στέφανος της Βόρειας Κέρκυρας

Λόγω των ισχυρών ανέμων είναι κλειστή η πορθμειακή γραμμή Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας. Η σύνδεση γίνεται μόνο με κλειστού τύπου πλοία.

Πηγή: skai.gr

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Επιχείρηση Aspides: Επέστρεψε η Φρεγάτα «Ψαρά» από την Ερυθρά Θάλασσα

Η φρεγάτα «Ψαρά» επέστρεψε το μεσημέρι της Κυριακής...

Η Λίνα Σουλούκου παραιτήθηκε από την Ρόμα

Η Λίνα Σουλούκου παραιτήθηκε από CEO της Ρόμα,...

Βίντεο από την στιγμή που ισραηλινοί στρατιώτες εισβάλουν στα γραφεία του Al Jazeera στην Ραμάλα

Οι στρατιώτες ζήτησαν από το προσωπικό να πάρει τα προσωπικά του αντικείμενα και να εγκαταλείψει το κτίριο - Τα γραφεία θα παραμείνουν κλειστά...

Επιχείρηση Aspides: Επέστρεψε η Φρεγάτα «Ψαρά» από την Ερυθρά Θάλασσα

Η φρεγάτα «Ψαρά» επέστρεψε το μεσημέρι της Κυριακής στον ναύσταθμο της Σαλαμίνας, ολοκληρώνοντας την παρουσία της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ASPIDES ...

Τσιάρας: Ίσως στο επόμενο υπουργικό Συμβούλιο η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών

 Για το ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο σημείωσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ έχει επιστρέψει στους αγρότες ΕΦΚ ύψους 240...