Βιέννη: Σάλος με το καινούριο σιντριβάνι, αμφιβόλου αισθητικής (βίντεο) 



Το επετειακό σιντριβάνι με την ονομασία WirWasser  χαρακτηρίστηκε αρνητικά ποικιλοτρόπως

Πριν δύο ημέρες εγκαινιάστηκε στη Βιέννη ένα καινούριο σιντριβάνι, με αφορμή τα 150 χρόνια από την παροχή νερού πηγής της πόλης.

Ωστόσο, τα εγκαίνια του νέου σιντριβανιού – που κόστισε 2 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των φορολογούμενων –  δίχασαν το κοινό. 

Το δημιούργημα της καλλιτεχνικής ομάδας Gelatin δεν είχε καλές κριτικές και το επετειακό σιντριβάνι με την ονομασία WirWasser  χαρακτηρίστηκε αρνητικά ποικιλοτρόπως. 

Μαλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα Ηeute, οι κάτοικοι της περιοχής Sonnwendviertel κατήγγειλαν το «πολυτελές σιντριβάνι», πιστεύοντας ότι δεν ήταν απαραίτητο – υπήρξε ακόμη και μια εκστρατεία υπογραφών εναντίον του.

Πάντως, ο Αυστριακός πρόεδρος Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν – ο οποίος παρευρέθηκε στα εγκαίνια – στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία του εκσυγχρονισμού του συστήματος υδροδότησης της πόλης πριν από 150 χρόνια, που βελτίωσε την ποιότητα ζωής των κατοίκων και περιόρισε την εξάπλωση ασθενειών όπως η χολέρα.

Παρόλα αυτά, το σιντριβάνι «δεν έπεισε» και στο Twitter στήθηκε πάρτι…

Πηγή: skai.gr


[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων