Mεσανατολικό: Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και ειρηνευτικές συνομιλίες ζητά o OHE



Η κατάπαυση του πυρός θα πρέπει να αποτελέσει «την αρχή για συνομιλίες με στόχο την εγκαθίδρυση μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης στην περιοχή», πρόσθεσε.

Ένας πόλεμος στον οποίο σκοτώνονται χιλιάδες παιδιά «δεν μπορεί να έχει νικητή», τόνισε σήμερα η Επιτροπή για τα δικαιώματα του παιδιού του ΟΗΕ, καταγγέλλοντας «τις σοβαρές παραβιάσεις των δικαιωμάτων των παιδιών» στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Επιτροπή «καταδικάζει σθεναρά την κλιμάκωση των επιθέσεων του Ισραήλ εναντίον πολιτικών στόχων στη Λωρίδα της Γάζας, από τις οποίες βρήκαν τον θάνατο περισσότερα από 3.500 παιδιά μετά τις 7 Οκτωβρίου 2023» και δηλώνει «εξαιρετικά ανήσυχη» για την τύχη των παιδιών που παραμένουν όμηροι της Χαμάς. Η Επιτροπή, έργο της οποίας είναι να επιβλέπει την εφαρμογή της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα του παιδιού, ζητά επίσης «να μπει τέλος στις καταστροφικές συνέπειες για τη ζωή των παιδιών» στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

«Κατά τον πρώτο μήνα αυτού του πολέμου, φρικτές πληροφορίες έκαναν λόγο για ενέργειες που απαγορεύονται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, όπως για ακρωτηριασμούς, τραυματισμούς, απαγωγές, εξαναγκαστική εκτόπιση, στέρηση ιατρικών υπηρεσιών, τροφίμων και νερού. Ενώνουμε τη φωνή μας με εκείνους που ζητούν κατάπαυση του πυρός» υπογραμμίζουν οι 18 ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες που μετέχουν στην Επιτροπή.

Η κατάπαυση του πυρός θα πρέπει να αποτελέσει «την αρχή για συνομιλίες με στόχο την εγκαθίδρυση μιας δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης στην περιοχή», πρόσθεσε.

Η Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού έχει επικυρωθεί από 196 χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Η κακοκαιρία Boris «χτύπησε» την Ιταλία – Αγνοούμενοι και πλημμύρες στην Εμίλια Ρομάνια

Τα σχολεία σε όλη την Εμίλια-Ρομάνια έκλεισαν, δρόμοι επλήγησαν από κατολισθήσεις και η σιδηροδρομική κυκλοφορία έχει διακοπεί σε ορισμένα σημεία. ...

Φυλή: Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμό: Όπλα, λίρες και συλλήψεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε καταυλισμό Ρομά στην περιοχή της Φυλής ...

Σάλος στο Χ για την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα: «Τον χορτασμένο μην τον φοβάσαι, τον γιο της πλύστρας να φοβάσαι»

Στο φόντο της φωτογραφίας με το γράφημα από δημοσκόπηση φαινόταν μια εσωτερική πισίνα, κάτι που παρατήρησαν οι χρήστες του X, το οποίο πήρε...