
«Η οδική ασφάλεια είναι δείκτης σεβασμού στη ζωή», τονίζει μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη – 4.116 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. χθες σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την Ελλάδα
Οδηγός να κινείται με ταχύτητα 250 χλμ/ώρα εντοπίστηκε σε πρόσφατους ελέγχους της ΕΛ.ΑΣ., γνωστόποίησε με ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου.
«Η οδική ασφάλεια είναι δείκτης σεβασμού στη ζωή και η τήρηση του ΚΟΚ μέτρο του σεβασμού στον συνάνθρωπό μας». Αυτό τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή πρόσφατους ελέγχους της τροχαίας για την προστασία των οδηγών και των πεζών.
Αναλυτικά η ανάρτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:
«Η οδική ασφάλεια είναι δείκτης σεβασμού στη ζωή και η τήρηση του ΚΟΚ μέτρο του σεβασμού στον συνάνθρωπό μας.
Η @hellenicpoliceπραγματοποιεί συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους, με σκοπό την προστασία οδηγών και πεζών. Σε πρόσφατους ελέγχους εντοπίστηκε οδηγός να κινείται με ταχύτητα 250 χλμ/ώρα. Συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο. Οι προβλεπόμενες κυρώσεις επιβλήθηκαν και στους υπόλοιπους παραβάτες.
Η ρητή εντολή στην ΕΛ.ΑΣ. είναι αυτή της μηδενικής ανοχής στην παραβίαση του ΚΟΚ και σε κάθε μορφή παραβατικότητας. Οι έλεγχοι αυξάνονται συνεχώς και ομοίως και οι βεβαιωμένες παραβάσεις.».
Η οδική ασφάλεια είναι δείκτης σεβασμού στη ζωή και η τήρηση του ΚΟΚ μέτρο του σεβασμού στον συνάνθρωπό μας.
Η @hellenicpolice πραγματοποιεί συνεχείς και ενδελεχείς ελέγχους, με σκοπό την προστασία οδηγών και πεζών. Σε πρόσφατους ελέγχους εντοπίστηκε οδηγός να κινείται με… pic.twitter.com/W1GOQkVWpe
— Γιάννης Οικονόμου (@joikonomou) December 5, 2023
-484- συλλήψεις και -4.116- παραβάσεις Κ.Ο.Κ. χθες σε επιχειρησιακές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε ολόκληρη την επικράτεια για την πρόληψη της εγκληματικότητας
Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη την επικράτεια χθες, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, στο πλαίσιο υλοποίησης του Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και τη βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών.
Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια με τη συμμετοχή αστυνομικών εμφανούς και αφανούς αστυνόμευσης, από διάφορες Υπηρεσίες, λαμβάνοντας υπόψη τα τοπικά επιχειρησιακά σχέδια και δίνοντας έμφαση σε περιοχές και οικισμούς, όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.
Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω δράσεων σε ολόκληρη τη χώρα ελέγχθηκαν συνολικά –20.925– άτομα και –15.673 – οχήματα, ενώ
- προσήχθησαν –958– άτομα,
- συνελήφθησαν –484– άτομα για διάφορα αδικήματα,
- βεβαιώθηκαν –4.116– παραβάσεις Κ.Ο.Κ.,
- ακινητοποιήθηκαν –101– οχήματα και
- κατασχέθηκαν –3-.
Ενδεικτικά, στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες δράσεις στο πλαίσιο των οποίων ελέγχθηκαν –803- άτομα, συνελήφθησαν -4- άτομα, ενώ βεβαιώθηκαν -79- παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
Επιπλέον, στην περιοχή της Κηφισιάς ελέγχθηκαν -58- άτομα και -29- οχήματα, προσήχθησαν –2– άτομα και βεβαιώθηκαν -42- παραβάσεις Κ.Ο.Κ., ενώ στην περιοχή του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας ελέγχθηκαν -9- άτομα.
Επίσης, στην Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα στο Δήμο Πύδνας – Κολινδρού του νομού Πιερίας:
- ελέγχθηκαν –462- άτομα και –362– οχήματα
- προσήχθησαν –12– άτομα,
- συνελήφθη –1– άτομο για ναρκωτικά,
- βεβαιώθηκαν –141– παραβάσεις Κ.Ο.Κ., –2– για στέρηση πιστοποιητικού υγείας και –1– για παράνομη κατάληψη κοινόχρηστου χώρου και
- ακινητοποιήθηκαν –2– οχήματα.
Παράλληλα, ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις έλαβαν χώρα σε Θεσσαλία, Ήπειρο και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, σε περιοχές και οικισμούς με αυξημένα περιστατικά εγκληματικότητας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αυτό, στη Θεσσαλία και ειδικότερα στην περιοχή των Φαρσάλων:
- ελέγχθηκαν –115- άτομα και –93– οχήματα
- προσήχθησαν –4– άτομα,
- συνελήφθη –1– άτομο για ρευματοκλοπή,
- βεβαιώθηκαν –60– παραβάσεις Κ.Ο.Κ. και
- ακινητοποιήθηκαν –3– οχήματα.
Στην Ήπειρο και συγκεκριμένα σε περιοχές της Πρέβεζας:
- ελέγχθηκαν –45– άτομα και –37– οχήματα
- προσήχθησαν –3– άτομα και
- βεβαιώθηκαν –13-παραβάσεις Κ.Ο.Κ.
Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και συγκεκριμένα στο Σουφλί Αλεξανδρούπολης:
- ελέγχθηκαν –19- άτομα και –16– οχήματα
- προσήχθη –1– άτομο,
- βεβαιώθηκε –1– παράβαση Κ.Ο.Κ. και
- ακινητοποιήθηκε –1– όχημα.
Οι στοχευμένες αστυνομικές δράσεις, που αποσκοπούν στην πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.
Πηγή: skai.gr
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.






