Ο γοητευτικός κύριος Γκαμπριέλ Ατάλ έρχεται να σώσει τον Εμανουέλ Μακρόν – Ποιος είναι ο 34χρονος νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας


Ο 34χρονος Γκαμπριέλ Ατάλ είναι από σήμερα (09.01.2024) ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας, αντικαθιστώντας την Ελίζαμπεθ Μπορν. 

Από το υπουργείο Παιδείας, ο Γκαμπριέλ Ατάλ μετακομίζει στο Ματινιόν (σ.σ. έδρα του Γάλλου πρωθυπουργού) και γράφει το όνομά του στην ιστορία της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας.  

O Εμανουέλ Μακρόν όρισε ως νέο πρωθυπουργό της Γαλλίας τον 34χρονο Ατάλ, μετά την παραίτηση της Ελίζαμπεθ Μπορν, καθώς ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να δώσει νέα πνοή στη δεύτερη θητεία του ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Στα 34 του, είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στη σύγχρονη γαλλική ιστορία, ξεπερνώντας ακόμη και τον σοσιαλιστή Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος ήταν 37 ετών όταν διορίστηκε από τον Φρανσουά Μιτεράν το 1984.

Ο Γκαμπριέλ Ατάλ, που ήταν ανάμεσα στα φαβορί για την πρωθυπουργία, γεννήθηκε στις 16 Μαρτίου 1989. Ήταν υπουργός Εθνικής Παιδείας και Νεολαίας από τον Ιούλιο του 2023. Από το 2020 έως 2022 διετέλεσε κυβερνητικός εκπρόσωπος και από το 2022 έως το 2023 ήταν υπουργός Δημόσιας Δράσης και Λογαριασμών.

Στις αρχές της καριέρας του, ο Ατάλ ήταν μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, αλλά αργότερα προσχώρησε στο κεντρώο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, γνωστό πλέον ως Αναγέννηση.

Ο Ατάλ, στενός σύμμαχος του Μακρόν, είναι από τους πιο δημοφιλείς πολιτικούς της χώρας σε πρόσφατες δημοσκοπήσεις. 

Όμορφος, νέος, γοητευτικός, δημοφιλής, πειστικός και ο πρώτος που είναι δημοσίως γνωστό ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας θεωρείται έμπειρος υπουργός και είναι γνωστός για το άνετο ύφος του σε ραδιοφωνικές εκπομπές αλλά και στο κοινοβούλιο.

To άρθρο Ο γοητευτικός κύριος Γκαμπριέλ Ατάλ έρχεται να σώσει τον Εμανουέλ Μακρόν – Ποιος είναι ο 34χρονος νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Αυτοψία- Φαράγγι Σαμαριάς: Θέλει μεγάλη προσοχή- Ο κίνδυνος ακόμη υπάρχει

Αυτοψία στο Φαράγγι της Σαμαριάς μετά τον θάνατο τουρίστριας από κατολίσθηση   ...

Γεραπετρίτης: Το επιτελικό κράτος έχει αλλάξει το υπόδειγμα διακυβέρνησης στη χώρα

«Φταίει το επιτελικό κράτος για το γεγονός ότι δεν έχει υδροδότηση ένα χωριό, για το γεγονός ότι έπεσε πολύ χιόνι ή πολύ βροχή»,...

Γιατρός αποκαλύπτει τα δύο «χειρότερα» προϊόντα που θα άφηνε ποτέ να φάνε τα παιδιά της

Μια γιατρός διατροφολόγος και μητέρα δύο παιδιών, η Dr Amati αποκάλυψε τα προϊόντα που δεν θα έβαζε ποτέ στο καρότσι με τα ψώνια...