Τα συνηθισμένα λάθη που κάνεις και «καταστρέφεις» ένα μπουκάλι κρασί


Ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουμε πάνω-κάτω ορισμένες πληροφορίες για το κρασί που πρόκειται να καταναλώσουμε, όπως το είδος και την ποικιλία των σταφυλιών…

Υπάρχει ένα λάθος που κάνουμε πολλοί, με αποτέλεσμα, αφού αγοράσουμε ένα υπέροχο μπουκάλι Cabernet Sauvignon, να πάμε και να το σερβίρουμε σε ό,τι ποτήρια έχουμε στο ντουλάπι.

Αν και είμαστε πρόθυμοι να ξοδέψουμε ένα γενναίο πόσο για να αγοράσουμε μερικά μπουκάλια κρασί, συνήθως παραμελούμε τα ποτήρια στα οποία τα σερβίρουμε, με αποτέλεσμα να μην τα απολαμβάνουμε όπως τους αξίζει.

Αυτό φυσικά δεν είναι το μόνο λάθος που κάνουν οι άνθρωποι όσον αφορά την κατανάλωση του κρασιού, κάθώς σύμφωνα με τους ειδικούς, εκτός από τα ποτήρια, υπάρχουν κι άλλα βασικά λάθη που συνηθίζουν να κάνουν όσοι πίνουν κρασί.

Το δεύτερο λάθος αφορά στην πεποίθηση ότι το κόκκινο κρασί συνοδεύεται τέλεια με τα τυριά. Το κάθε κρασί μπορεί να ταιριάξει με διαφορετικά είδη τυριών λόγω της οξύτητας στη γεύση τους, οπότε μην κάνετε το λάθος και τα «παντρεύετε» αν δεν είστε σίγουροι, καθώς δεν είναι δίκαιο ούτε για το κρασί, ούτε για το τυρί.

Οι ειδικοί αναφέρουν επίσης τη σωστή θερμοκρασία που πρέπει να σερβίρει κανείς ένα λευκό ή κόκκινο κρασί, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στη γεύση και το άρωμα του.

Σαν γενικός κανόνας, τα λευκά κρασιά θα πρέπει να σερβίρονται κρύα, τα δε κόκκινα σε θερμοκρασία δωματίου, όχι όμως την θερμοκρασία που έχουμε με αναμμένο το καλοριφέρ. Έτσι, καλό είναι και το κόκκινο κρασί να σερβίρεται δροσερό. Μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο 15-20 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Αυτό θα δώσει τη σωστή θερμοκρασία στα περισσότερα κόκκινα κρασιά.

Τέλος, ένα πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι περισσότεροι, το οποίο είναι να σερβίρουν κατευθείαν το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης. Αν ένα κρασί έχει περάσει πολλά χρόνια κλεισμένο σε ένα μπουκάλι, μακριά από τον αέρα, ασφαλώς θα πρέπει να του δώσουμε λίγο χρόνο να «ανασάνει».

Είναι εύκολο να εκτιμήσετε την αξία της αναπνοής, δοκιμάζοντας ένα ποτήρι αμέσως μόλις ανοίξετε το μπουκάλι, και 20 περίπου λεπτά μετά.

To άρθρο Τα συνηθισμένα λάθη που κάνεις και «καταστρέφεις» ένα μπουκάλι κρασί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Τασούλας: Συλληπητήρια για τον θάνατο του Αλέξη Πολίτη

Ο Αλέξης Πολίτης ήταν ένας «διανοητής που μετέτρεψε...

Καιρός: Συννεφιά και τοπικές βροχές σήμερα Κυριακή των Βαΐων

Στους 20 βαθμούς αναμένεται να φτάσει ο υδράργυρος...

Η «μηχανή προπαγάνδας» του Μασκ δεν έχει τις ρίζες της στην πραγματικότητα

Του Justin Fox, αναλυτή του Bloomberg - Τι δείχνουν τα στοιχεία για το κόστος των μεταναστών στο ασφαλιστικό σύστημα των ΗΠΑ - Τα...

Τασούλας: Συλληπητήρια για τον θάνατο του Αλέξη Πολίτη

Ο Αλέξης Πολίτης ήταν ένας «διανοητής που μετέτρεψε το έντονο ενδιαφέρον του για τη λαογραφία, τη λογοτεχνία, την ιστορία σε πλούσιο έργο γεμάτο...

Δένδιας: Οι νέοι να συνομιλήσουν με το ελληνικό και χριστιανικό παρελθόν τους

Ομιλία του υπουργού Άμυνας μετά το τρισάγιο για την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου - «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι κατέβαλαν ενσυνειδήτως και αγογγύστως υπέρτατο φόρο» ...