Τα σεληνιακά τοπία της Ελλάδας – Δείτε τις πι απόκοσμες και μαγευτικές εικόνες


Όπου κι αν ταξιδέψεις στην Ελλάδα θα δεις εικόνες μαγικές, έντονες αντιθέσεις, τρεχούμενα νερά, καταπράσινες πλαγιές και οικισμούς με παραδοσιακά και μοντέρνα στοιχεία απ’ άκρη σ’ άκρη της.

Μια κατηγορία που γοητεύει όλες τις εποχές του χρόνου τον επισκέπτη είναι αυτή των σεληνιακών τοπίων της Ελλάδας που τη συναντάς κυρίως στα νησιά της. Δεν είναι απαραίτητο, ωστόσο, να βρεθείς εκεί καλοκαίρι για να θαυμάσεις τα σεληνιακά τοπία της Ελλάδας.

Βώλακας, Τήνος: Το χωριό Βώλακας στην Τήνο είναι προσφέρουν ένα από τα ομορφότερα και πιο ιδιαίτερα τοπία της χώρας στον επισκέπτη. Ένα απόκοσμο σεληνιακό τοπίο με τεράστιους επιβλητικούς γρανιτένιους βράχους που είναι διάσπαρτοι σε μια μεγάλη έκταση.

Καθώς βλέπεις από μακριά ή πιο κοντά τους βράχους άλλοτε θαρρείς και θυμίζουν βόλους, άλλοτε πουλιά και άλλοτε ακόμη και ανθρώπινα σώματα. Είναι μια εικόνα που δε θα συναντήσεις πουθενά αλλού στην Ελλάδα.

Πώς όμως δημιουργήθηκε αυτό το μοναδικό τοπίο στο νησί της Τήνου; Οι ειδικοί θεωρούν ότι η δημιουργία των βράχων αυτών σε αυτές τις θέσεις βασίζεται σε κάποια γεωλογικά φαινόμενα της περιοχής, τα οποία ήταν τόσο έντονα με αποτέλεσμα την διάβρωση του γρανίτη από τον αέρα και την υγρασία. Στη συνέχεια αυτή η υγρασία δημιούργησε αυτό το απόκοσμο σεληνιακό τοπίο.

Σαρακήνικο, Μήλος: Εδώ βρίσκεται ένα από τα πιο γνωστά και φημισμένα σεληνιακά τοπία της Ελλάδας. Το Σαρακήνικο μοιάζει να βρίσκεται σε κάποιο άλλο πλανήτη και προκαλεί δέος στους επισκέπτες. Εξάλλου, ολόκληρη η Μήλος είναι ένα νησί ξεχωριστό, ένα φυσικό γεωλογικό μουσείο.

Οι εικόνες που θα δείτε εκεί οφείλονται στο μεγαλύτερο βαθμό τους, στην έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα που υπάρχει από την αρχαιότητα και γέμισε το νησί με άφθονα πετρώματα και ορυκτά, όπως και σπάνιους μορφολογικούς σχηματισμούς.

Το Σαρακήνικο είναι στην πραγματικότητα μια μικρή ακρογιαλιά η οποία περιβάλλεται από ολόλευκους λείους βράχους, σμιλευμένους από τον αέρα και την θάλασσα. Το σεληνιακό τοπίο μοιάζει με παζλ που αποτελείται από τα ηφαιστειογενή διαβρωμένα βράχια και τη σμαραγδένια θάλασσα δημιουργώντας παράλληλα μικρές και μεγάλες σπηλιές. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει το λευκό χρώμα των βράχων αλλά και η έλλειψη πρασίνου που κάνει το σημείο

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

To άρθρο Τα σεληνιακά τοπία της Ελλάδας – Δείτε τις πι απόκοσμες και μαγευτικές εικόνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

ΥΠΑΑΤ – Ευλογία των προβάτων: Αναβαθμίζονται τα μέτρα

Επισημαίνεται ότι η ευλογιά είναι ζωονόσος και όχι...

Εκλογές ΗΠΑ: Η Χάρις διατηρεί προβάδισμα έναντι του Τραμπ με 46% προς 43%

Νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι οι ψηφοφόροι έχουν απαισιόδοξη...

Επιχείρηση διάσωσης ιστιοπλοϊκού με 10 επιβαίνοντες ανοιχτά των Κυθήρων

Στην περιοχή βρίσκεται ένα παραπλέον σκάφος, ενώ σπεύδουν...

ΥΠΑΑΤ – Ευλογία των προβάτων: Αναβαθμίζονται τα μέτρα

Επισημαίνεται ότι η ευλογιά είναι ζωονόσος και όχι ζωοανθρωπονόσος, και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τη δημόσια υγεία. ...

Εκλογές ΗΠΑ: Η Χάρις διατηρεί προβάδισμα έναντι του Τραμπ με 46% προς 43%

Νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι οι ψηφοφόροι έχουν απαισιόδοξη άποψη για την κατάσταση της οικονομίας και τη μετανάστευση-Γενικά τάσσονται υπέρ του Τραμπ σε αυτά ...

Επιχείρηση διάσωσης ιστιοπλοϊκού με 10 επιβαίνοντες ανοιχτά των Κυθήρων

Στην περιοχή βρίσκεται ένα παραπλέον σκάφος, ενώ σπεύδουν ένα περιπολικό του Λιμενικού, τρία άλλα παραπλέοντα σκάφη και ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού ...