Ζαχαράκη στον ΣΚΑΪ 100,3: Ανοίγει η σήμερα η πλατφόρμα για το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω»



Ποια είναι τα κριτήρια για την ένταξη στο πρόγραμμα

Ανοίγει μετά τις 12.30 σήμερα το μεσημέρι η πλατφόρμα μέσω του gov.gr  για το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω» το οποίο θα δώσει κίνητρο σε χιλιάδες ιδιοκτήτες να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια τους, τόνισε στο ΣΚΑΪ 100,3 η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη. 

 Όσοι υποβάλουν αίτηση και ενταχθούν στο πρόγραμμα θα λάβουν επιδότηση έως 4.000 ευρώ για να ανακαινίσουν μια κατοικία επιφάνειας έως 100 τμ, η οποία είναι κλειστή για τουλάχιστον τρία χρόνια και την οποία στη συνέχεια θα ενοικιάσουν. 
Επίσης διευκρίνισε ότι η ανακαίνιση θα πρέπει να είναι λειτουργική και εξήγησε ότι σε 4 με 5 λεπτά ο ενδιαφερόμενος που μπαίνει στην πλατφόρμα θα παίρνει απάντηση και μέσα σε 15 ήμερες μάξιμουμ θα έχει πάρει προκαταβολή 2.000 ευρώ για να ξεκινήσει τις εργασίες.

Στη συνέχεια αναρτά τα ηλεκτρονικά τιμολόγια και μετά θα πρέπει να νοικιάσει το σπίτι του για 3 χρόνια.  

Η υπουργός σημείωσε πως τα κριτήρια για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι μεταξύ άλλων οι δικαιούχοι να έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ και διαθέτουν ακίνητη περιουσία, της οποίας η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ.

Επίσης, το ακίνητο δε θα πρέπει να έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία.

Η υπουργός εξήγησε ότι το κονδύλι ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ και εκτίμησε ότι θα φτάσει για 12.500 ακίνητα. 

Τόνισε τέλος, ότι έχει διπλό στόχο να αυξηθούν τα διαθέσιμα διαμερίσματα αλλά και να έχει αντίκτυπο στις τιμές των ενοικίων.

Πηγή: skai.gr

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Ο Στάρμερ δεν θα δέχεται δωρεές για τα ρούχα του

Ο Στάρμερ ήρθε αντιμέτωπος με το ερώτημα του γιατί αποδέχτηκε δωρεές ενώ ο ακαθάριστος μισθός του ανέρχεται σε σχεδόν 160.000 λίρες ετησίως ...

Μητσοτάκης: Οι απώλειες του Δημοσίου από ΦΠΑ στη χώρα μας μειώθηκαν κατά 50%

«Να, λοιπόν, που μέτρα, όπως η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, το myDATA και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν είναι μόνο επιλογές...

Μέχρι και … διαλογισμό υπόσχεται το υπουργείο Υγείας στους μαθητές για καλύτερη υγεία

Μπορεί η πρόληψη και η προαγωγή της υγείας να λείπει από τις δομές υγείας της χώρας μας, όμως η ανάγκη για αγωγή υγείας...