Facebook
  • ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
  • ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
  • ΑΤΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • SHOWBIZ
    • EDITORIALS
Αναζήτηση
Pretty Nails - since 2003
TOAERODROMIO.GR
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Facebook
RSS
Twitter
TOAERODROMIO.GR
  • ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
  • ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
  • ΑΤΤΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • ΥΓΕΙΑ
    • SHOWBIZ
    • EDITORIALS
Επικαιρότητα

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό την Τετάρτη λόγω 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ – Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς

Από
Συντακτική Ομάδα
-
16/04/2024
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
Viber


    Χειρόφρενο ανεβάζουν Μετρό, Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Τραμ, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη (17.04.2024). Δεκάωρη στάση εργασίας στα ταξί.

    Σε «απεργιακό κλοιό» θα βρεθεί η χώρα την Τετάρτη, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η ΓΣΕΕ. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

    Επίσης, στα αιτήματα περιλαμβάνεται και η ανάγκη να παρθούν αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

    Μετρό – Ηλεκτρικός

    Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό θα μείνει η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

    Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσες προσλήψεις και συμβάσεις εργασίας και μετέχουν στην απεργία ενάντια «στο κύμα της ακρίβειας και την αισχροκέρδεια που πλήττουν καθημερινά την αξιοπρεπή διαβίωση εκατομμυρίων χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), το οποίο και καλεί τα μέλη του στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί.

    Λεωφορεία – Τρόλεϊ

    Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τρόλεϊ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ και το Σωματείο Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9:00 ως τις 21:00 λόγω στάσεων εργασίας (από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας).

    Οι εργαζόμενοι διεκδικούν δημόσιες, ασφαλείς, σύγχρονες συγκοινωνίες, συλλογική σύμβαση εργασίας και προσλήψεις προσωπικού, υπογραφή ΣΣΕ.

    Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία στις γραμμές του ΟΑΣΑ, τις οποίες έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

    Ταξί

    Με στάση εργασίας, από τις 5 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες ταξί στην απεργία, ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10 το πρωί.

    Με το σύνθημα «κανένα ταξί στους δρόμους», το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί (ΣΑΤΑ) καλεί όλους τους οδηγούς ταξί να συμμετέχουν στην στάση εργασίας «για τις τρεις πληγές που πρέπει να κλείσουμε φορολογικό, υποκλοπή έργου και πολυεθνικές».

    Τρένα – Προαστιακός σιδηρόδρομος  Τραμ

    Με 24ωρη απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train, ένας αριθμός δρομολογίων θα πραγματοποιηθεί με προσωπικό ασφαλείας.

    Αυτό σημαίνει ότι τη μέρα της απεργίας δεν θα λειτουργήσουν ο Σιδηρόδρομος, ο Προαστιακός και το Τραμ.

    Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει, πως λόγω της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης που εξήγγειλε η ΓΣΕΕ, στην οποία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (Π.Ο.Σ.), θα υπάρξουν αναστολές και τροποποιήσεις στα δρομολόγια σε όλο το δίκτυο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού.

    Ωστόσο, για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, η Hellenic Train θα πραγματοποιήσει τα παρακάτω δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας:

    – Στο τμήμα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα: 52, 53, 56 και 57

    – Στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη – Λάρισας: 1591, 1592, 2593, 2594, 1597 και 1598

    – Στο τμήμα Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς: 1300, 1305, 1318, 1323, 1326 και 2301

    – Στο τμήμα Πειραιάς – Αεροδρόμιο – Πειραιάς: 1206, 1207, 1222, 1223, 1230 και 1231

    – Στο τμήμα Αθήνα – Χαλκίδα – Αθήνα: 1532, 1535, 1550, 1553, 2530 και 2533

    Επίσης, λόγω της απεργίας τροποποιούνται τα παρακάτω δρομολόγια:

    Στο τμήμα Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς: Την Τρίτη 16.04.2024, οι αμαξοστοιχίες 2302 και 2304 θα πραγματοποιήσουν το δρομολόγιό τους από Πειραιά προς Άνω Λιόσια με τρένο, και στο τμήμα Άνω Λιόσια – Κιάτο θα υποκατασταθούν με λεωφορεία.

    Στο τμήμα Αθήνα-Χαλκίδα-Αθήνα: Την Τρίτη 16.04.2024 η αμαξοστοιχία 2534 θα εκτελεστεί από Αθήνα προς Αφίδνες με τρένο, και στο τμήμα Αφίδνες – Χαλκίδα θα υποκατασταθεί με λεωφορείο.

    Επίσης, η αμαξοστοιχία 2539 στο τμήμα Χαλκίδα – Οινόη θα υποκατασταθεί με λεωφορείο.

    Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια, οι επιβάτες μπορούν να πληροφορούνται στα κατά τόπους εκδοτήρια, την ηλεκτρονική έκδοση εισιτηρίων (https://tickets.hellenictrain.gr/), την εφαρμογή της Hellenic Train για κινητές συσκευές (HellenicTrain App), ή το 14511 (τηλέφωνο εξυπηρέτησης επιβατών), συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς ( ΠΟΣ- ΜΣΤ) ζητά:

    Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερή εργασία, επαναφορά των ελεύθερων διαπραγματεύσεων των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς για την αντιμετώπιση της κρίσης και του κόστους ζωής, επαναλειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη την Ελλάδα, αναβάθμιση του τροχαίου υλικού, πλήρη αποκατάσταση των υποδομών – εγκαταστάσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες (π.χ. Εργοστάσιο Βόλου) και καλύτερες συνθήκες εργασίας παντού.

    To άρθρο Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό την Τετάρτη λόγω 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ – Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

    [Πηγή:]www.newsit.gr

    Facebook
    Twitter
    Email
    WhatsApp
    Viber
      Συντακτική Ομάδα

      ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ

      Επικαιρότητα

      Πάτρα: Έρευνες για 35χρονο που είχε πάει για υποβρύχιο ψάρεμα

      Επικαιρότητα

      Κόντρα Κασσελάκη – Γεωργιάδη, για τα μηνύματα με την Τζάκρη

      Επικαιρότητα

      Πού θα είναι βροχερός σήμερα ο καιρός

      Επικαιρότητα

      Δολοφόνησαν τον προέδρο της Καρμιώτισσας – Τον γάζωσαν μέσα στη Rolls Royce του

      Επικαιρότητα

      Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο Ρώσος μοναχός για παράνομη παραμονή στην Ελλάδα

      Επικαιρότητα

      Φωτιά στον Ασπρόπυργο | ΣΚΑΪ

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

      Ο Τραμπ προκαλεί με ΑΙ βίντεο – Πετάει με τζετ φορώντας στέμμα και ρίχνει...

      Συντακτική Ομάδα - 19/10/2025

      Πάτρα: Έρευνες για 35χρονο που είχε πάει για υποβρύχιο ψάρεμα

      Συντακτική Ομάδα - 19/10/2025

      Κόντρα Κασσελάκη – Γεωργιάδη, για τα μηνύματα με την Τζάκρη

      Συντακτική Ομάδα - 19/10/2025

      Πού θα είναι βροχερός σήμερα ο καιρός

      Συντακτική Ομάδα - 18/10/2025

      Η επιδημία του overdose στις ΗΠΑ: Γιατί οι Αμερικάνοι συνεχίζουν να πεθαίνουν απ’ τα...

      Συντακτική Ομάδα - 18/10/2025

      Αταμάν μετά το Εφές – Παναθηναϊκός: «Κλειδί ο Σλούκας, έφερε ενέργεια ο Καλαϊτζάκης»

      Συντακτική Ομάδα - 18/10/2025

      Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Αποκαλύψεις σοκ από τον πρώην της Κέβιν Φέντερλαϊν

      Συντακτική Ομάδα - 17/10/2025
      • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
      Toaerodromio.gr © 2020 | Fueled by QUESTIT