Γενς Στόλτενμπεργκ: 23 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ θα επιτύχουν τον στόχο για το επίπεδο δαπανών φέτος


Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε χθες Δευτέρα ότι «23 σύμμαχοι (σ.σ. κράτη μέλη του ΝΑΤΟ) θα δαπανήσουν φέτος τουλάχιστον το 2% του ΑΕΠ τους για την άμυνα».

Όπως εξήγησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, το 2% είναι το ελάχιστο όριο που έχει θέσει το ΝΑΤΟ για το ύψος των αμυντικών δαπανών.

Κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας ανέφερε επίσης ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ «αυξάνουν φέτος τις στρατιωτικές δαπάνες κατά 18%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση εδώ και δεκαετίες».

Νωρίτερα, σε ομιλία του στο κέντρο μελετών «Wilson Center» στην Ουάσιγκτον, ο Γεν Στόλτενμπεργκ είχε πει πως «περισσότερες από 20 χώρες» είχαν δεσμευτεί να αυξήσουν τις στρατιωτικές δαπάνες τους στο 2% του ΑΕΠ τους.

To άρθρο Γενς Στόλτενμπεργκ: 23 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ θα επιτύχουν τον στόχο για το επίπεδο δαπανών φέτος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα παρουσιάζεται σήμερα στην Ευρώπη ως παράδειγμα προς μίμηση

«Πιστεύω ότι σήμερα δεν συντρέχει ουσιαστικά κανείς από τους λόγους που οδήγησαν τη χώρα στην υπερδεκαετή κρίση», τόνισε ο πρωθυπουργός  ...

Γαστρεντερίτιδα: Εκατοντάδες τα κρούσματα στα Χανιά – Σχεδόν 45 ασθενείς καθημερινά στο νοσοκομείο

Ασταμάτητες είναι οι ροές ασθενών με γαστρεντερίτιδα στο νοσοκομείο των Χανίων, καθώς δεκάδες συνέχιζαν να το επισκέπτονται με έντονα συμπτώματα ακόμη κι εντός του...

Ολυμπιακός: Η λογομαχία Λαρεντζάκη – Μπράουν την ώρα του αγώνα, η άμεση αλλαγή τους και η selfie συμφιλίωσης

Γιανούλης Λαρεντζάκης και Μόουζες Ράιτ τα είπαν σε έντονο ύφος κατά τη διάρκεια του Καρδίτσα – Ολυμπιακός, αλλά το θέμα λύθηκε άμεσα και...