Η κακοκαιρία Boris «χτύπησε» την Ιταλία – Αγνοούμενοι και πλημμύρες στην Εμίλια Ρομάνια



Τα σχολεία σε όλη την Εμίλια-Ρομάνια έκλεισαν, δρόμοι επλήγησαν από κατολισθήσεις και η σιδηροδρομική κυκλοφορία έχει διακοπεί σε ορισμένα σημεία.

Τις βορειοανατολικές και κεντρικές περιοχές της Ιταλίας, πλήττει η καταιγίδα Boris που έχει προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες στην κεντρική Ευρώπη. Δύο άτομα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενοι και  περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι στη βορειοανατολική περιοχή Εμίλια-Ρομάνια έχουν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους, ενώ πόλεις στην κεντρική περιοχή Μάρκε ανέφεραν σοβαρές πλημμύρες και αναστάτωση.

Την Πέμπτη, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε 10 δισ. ευρώ χρηματοδότηση της ΕΕ για τις πληγείσες χώρες. Η Φον ντερ Λάιεν έκανε την ανακοίνωση μετά από συνάντηση που είχε με τους ηγέτες της Πολωνίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Σλοβακίας και της Αυστρίας για να συζητήσουν τη βοήθεια για την περιοχή που έχει πληγεί από τις πλημμύρες.

Τα σχολεία σε όλη την Εμίλια-Ρομάνια έκλεισαν, δρόμοι επλήγησαν από κατολισθήσεις και η σιδηροδρομική κυκλοφορία έχει διακοπεί σε ορισμένα σημεία.

Οι Αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να αποφεύγουν τα ισόγεια των σπιτιών τους και να μετακομίσουν στους επάνω ορόφους. Σχολεία, βιβλιοθήκες και πάρκα έκλεισαν στη Ραβέννα και το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια ακύρωσε τις εξετάσεις και τα μαθήματα.

Η πόλη Faenza έχει πληγεί περισσότερο, με τη στάθμη των δύο ποταμών που τη διασχίζουν να έχει ανέβει επικίνδυνα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Κάτοικοι που επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είπαν ότι έπρεπε να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με λέμβους στη μέση της νύχτας. Η υψηλή στάθμη των ποταμών έχει επίσης προκαλέσει υπερχείλιση του αποχετευτικού συστήματος.

Ωστόσο, οι αρχές στην κοντινή Μπολόνια δήλωσαν το πρωί της Πέμπτης ότι η στάθμη των ποταμών στην πόλη ήταν υπό έλεγχο, αν και ο κίνδυνος στην περιοχή παραμένει και σήμερα, Παρασκευή στο μεγαλύτερο μέρος. Κόκκινες προειδοποιήσεις για πλημμύρες και κατολισθήσεις έχουν εκδοθεί στην ανατολική Εμίλια – Ρομάνια.

Πηγή: skai.gr


[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Ορέστης Χαλκιάς: «Δεν χρειάζεται να ξέρουν για την προσωπική μου ζωή, το μυστήριο έχει ένα ενδιαφέρον»

«Δεν χρειάζεται να ξέρουν τι κάνω. Άσε τους να φανταστούν» τόνισε ο Ορέστης Χαλκιάς. Ο Ορέστης Χαλκιάς φιλοξενήθηκε στο Στούντιο 4 το απόγευμα της...

Πώς η τεχνολογία χτίζει σταθερές σχέσεις εμπιστοσύνης για τις επιχειρήσεις

Δεν μπορείς να τη δεις ή να την αγγίξεις. Σίγουρα όμως νιώθεις πότε είναι παρούσα και σίγουρα αντιλαμβάνεσαι την απουσία της. Από τις...

Πόπη Μαλλιωτάκη: Δεν με ενοχλούν τα σχόλια για τα φίλτρα στις φωτογραφίες

«Με τη Μαρίνα βγαίνουμε για ποτό, για χορό και μας φλερτάρουν», λέει η Πόπη Μαλλιωτάκη. Για τα φίλτρα στις φωτογραφίες, αλλά και για τη...