Ισημερινός: 5 νεκροί από πυρά σε βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας



Η επίθεση διαπράχθηκε το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, μέσα σε κομμωτήριο στο υποβαθμισμένο προάστιο Πισουλί

Επίθεση σε κατάστημα σε βόρειο προάστιο της πρωτεύουσας του Ισημερινού, του Κίτο, που μετατρέπεται συχνά σε θέατρο δράσης συμμοριών, στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, ενώ γυναίκα τραυματίστηκε, ανακοίνωσε χθες Σάββατο η αστυνομία.

Η επίθεση διαπράχθηκε το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, μέσα σε κομμωτήριο στο υποβαθμισμένο προάστιο Πισουλί.

«Ένοπλοι εισέβαλαν στο κατάστημα κι άνοιξαν πυρ, προκαλώντας τον θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό γυναίκας», σύμφωνα με την αστυνομία, που διενεργεί έρευνα.

Δυο από τα θύματα ήταν γνωστά στη δικαιοσύνη — είχαν ποινικά μητρώα για κλοπές, απαγωγές, εκβιάσεις, οπλοκατοχή και ανθρωποκτονία, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Από την 31η Αυγούστου, διαπράχθηκαν τέσσερις επιθέσεις εναντίον στελεχών ή εργαζομένων της υπηρεσίας φυλακών. Απολογισμός: τέσσερις νεκροί.

Οι συγκρούσεις μεταξύ συμμοριών διακινητών ναρκωτικών, που συνδέονται με διεθνή καρτέλ, εκτός και εντός φυλακών, είναι πλέον πολύ συχνές στο κράτος των Άνδεων, που από όαση ηρεμίας μετατράπηκε σε μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο.

Ο Ισημερινός των 17 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε το 2023 ρεκόρ 47 ανθρωποκτονιών ανά 100.000 κατοίκους, ενώ ο δείκτης βρισκόταν στις 6/100.000 το 2018.

Ενώ σε συγκρούσεις μεταξύ μελών αντίπαλων συμμοριών στις φυλακές έχουν σκοτωθεί πάνω από 460 έγκλειστοι από το 2021.

Από τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση του προέδρου Ντανιέλ Νομπόα έβγαλε τον στρατό στους δρόμους για να αντιμετωπιστούν οι συμμορίες των διακινητών ναρκωτικών.

Από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο, διαπράχθηκαν 4.236 ανθρωποκτονίες, έναντι 5.112 την αντίστοιχη περίοδο του 2023, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Ισημερινού.

Στη χώρα, που βρίσκεται ανάμεσα στην Κολομβία και το Περού, τα δυο κράτη με τη μεγαλύτερη παραγωγή κοκαΐνης στον πλανήτη, κατασχέθηκαν 168 τόνοι ναρκωτικών τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους.

Πηγή: skai.gr

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Ασπρόπυργος: Επίθεση σε αστυνομικούς με ξύλα και πέτρες σε καταυλισμό Ρομά – 2 συλλήψεις

Οι αστυνομικοί μετέβησαν σε οικία για διατάραξη κοινής ησυχίας και εκεί δέχθηκαν ρίψη αντικειμένων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 αστυνομικοί  ...

Έρχεται το νέο σύστημα για την οδική ασφάλεια – Από την κάμερα στο κινητό με sms τα πρόστιμα

Προβλέπεται ότι θα εγκατασταθούν 1.000 κάμερες στην Αττική που θα μπορούν να διαπιστώνουν όλες τις παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ...

Απόψε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής για το Μέλλον στη Νέα Υόρκη

Η Ελλάδα αναμένεται να υποστηρίξει το Σύμφωνο για το Μέλλον στα Ηνωμένα Έθνη - Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο του Κουβέιτ ...