Επιβάτης αεροπλάνου καταγράφει την επίθεση του Ιράν με πυραύλους κατά του Ισραήλ


Σε μία δραματική κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή, ένας επιβάτης πτήσης της British Airways με προορισμό το Ντουμπάι καταγράφει το μπαράζ των πυραύλων που εκτόξευσε το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η New York Post, δείχνει τη στιγμή οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εκτοξεύουν ομοβροντία πυραύλων κατά του Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν εκτόξευσαν 200 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ κατά την επίθεση που εξαπολύθηκε το βράδυ της Τρίτης (01.10.24), ανάμεσά τους, για πρώτη φορά, και υπερηχητικούς πυραύλους, μετέδωσε σήμερα η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Οι Φρουροί της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, υποστήριξε πως «το 90%» των πυραύλων που εκτοξεύτηκαν «πέτυχε τους στόχους τους».

Το Ιράν άσκησε το δικαίωμά του στη «νόμιμη άμυνα» εναντίον του Ισραήλ και η δράση του μπορεί να θεωρηθεί λήξασα, εκτός εάν «το ισραηλινό καθεστώς αποφασίσει» να προβεί σε ενέργειες που θα απαιτήσουν «περαιτέρω ανταπόδοση», ανέφερε λίγες ώρες αργότερα ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί μέσω X (πρώην Twitter).

Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις εκτόξευσαν κάπου 180 πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, σε ανταπόδοση για τις δολοφονίες ηγετών παρατάξεων που χαρακτηρίζονται σύμμαχοι της Ισλαμικής Δημοκρατίας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, ιδίως του γενικού γραμματέα της Χεζμπολά Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό την περασμένη Παρασκευή και του γενικού γραμματέα της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη την 31η Ιουλίου.

To άρθρο Επιβάτης αεροπλάνου καταγράφει την επίθεση του Ιράν με πυραύλους κατά του Ισραήλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ: Η περιοχή βαδίζει προς το άγνωστο

Αναλυτές εκτιμούν πως το Ιράν έφερε στο τραπέζι «τη...

Αγρίνιο: Εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε προαύλιο σχολείου

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών του Αγρινίου έχει...

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Στο επίκεντρο η λήψη μέτρων για τις τραπεζικές...

Καιρός : Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη

 Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη  ...

Πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ: Η περιοχή βαδίζει προς το άγνωστο

Αναλυτές εκτιμούν πως το Ιράν έφερε στο τραπέζι «τη χειρότερη δυνατή επιλογή», καθώς «η απάντηση των Ισραηλινών είναι αναπόφευκτη». ...

Αγρίνιο: Εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός σε προαύλιο σχολείου

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών του Αγρινίου έχει τεθεί μια περίεργη υπόθεση ...

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητά σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Στο επίκεντρο η λήψη μέτρων για τις τραπεζικές προμήθειες και τη μείωση της  διαφοράς μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και επιτοκίου δανεισμού ...