Έχουν πέσει 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα στη δυτική Ελλάδα – Ψάχνουν 52χρονο που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Αιτωλοακαρνανία


Στο έλεος της κακοκαιρίας «Cassandra» έχουν βρεθεί σήμερα Σάββατο (05.10.2024) πολλές περιοχές στα δυτικά της χώρας, με τον όγκο νερού που πέφτει να φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα, τις υλικές ζημιές μονίμως να αυξάνονται και να βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα για τον εντοπισμό ενός αγνοούμενου στο Αγρίνιο.

Αναλυτικές λεπτομέρειες για την εξέλιξη και την πορεία της κακοκαιρίας «Cassandra» έδωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μέσω ανάρτησής του στο Facebook. Ο γνωστός μετεωρολόγος μάλιστα ανέφερε ότι πιο πολύ έχει επηρεαστεί το δυτικό τμήμα της χώρα στο οποίο σημειώθηκε ότι έπεσαν 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα.

«Σε απόλυτη συμφωνία έρχεται μέχρι στιγμής η κακοκαιρία με τα προγνωστικά στοιχεία όπου μεγάλος όγκος νερού έχει πέσει στο δυτικό τμήμα της χώρας μας με τιμές που τοπικά προσεγγίζουν και τους 100 τόνους νερού ανά στρέμμα.

Σε ότι αφορά την εξέλιξη φαίνεται ότι τις επόμενες ώρες θα επηρεαστεί σημαντικά το κεντροβόρειο – ανατολικό τμήμα της Μακεδονίας αλλά και τα δυτικά τμήματα της Θράκης ενώ στην εξέλιξή του το μέτωπο καθώς θα κινηθεί πιο ανατολικά φαίνεται να εξασθενεί οπότε και θα επηρεάσει με αρκετά μικρότερη ένταση το ανατολικό Αιγαίο και το βορειοανατολικότερο άκρο της χώρας μας», έγραψε στην ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος

Αγνοείται 52χρονος στο Αγρίνιο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Πυροσβεστικής στην ευρύτερη περιοχή της Λεπενούς, στην Αιτωλοακαρνανία, για τον εντοπισμό ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται να αγνοείται.

Στις έρευνες συμμετέχουν έξι οχήματα της Πυροσβεστικής με 14 άνδρες, κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ και ομάδα συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Στο μεταξύ, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την Αιτωλοακαρνανία και της υπερχείλισης χειμάρρων , έχουν προκληθεί προβλήματα στις περιοχές του Στράτου, της Λεπενούς και του Καστρακίου, στο Αγρίνιο, όπως επίσης στο Ρίβιο, στη Μαλεσιάδα, στους Αμοργιανούς, στην Πετρώνα και στο Μπαμπαλιό.

Μηχανήματα των δήμων και της Περιφέρειας επιχειρούν συνεχώς για απομακρύνουν τα φερτά υλικά, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί τέσσερις κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Πηγή φωτογραφιών: Sinidisi.gr

To άρθρο Έχουν πέσει 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα στη δυτική Ελλάδα – Ψάχνουν 52χρονο που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Αιτωλοακαρνανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Ισραήλ: Οι IDF έπληξαν μαχητές της Χεζμπολάχ μέσα σε τέμενος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του IDF, ο συγκεκριμένος χώρος...

Ιωνάς Καρούσης: Η Παλαιστινιακή Παροικία αποσύρει την ανάρτηση

«Αυτή η ενέργεια έγινε σε ανταπόκριση των εκκλήσεων...

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Κατέθεσε υποψηφιότητα και ο Στέφανος Κασσελάκης

Η υποψηφιότητα κατατέθηκε μαζί με 87 υπογραφές και...

Τα πολλαπλά οφέλη της γυμναστικής για τη σωματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών

Η έλλειψη σωματικής άσκησης στα παιδιά αποτελεί σήμερα...

Ισραήλ: Οι IDF έπληξαν μαχητές της Χεζμπολάχ μέσα σε τέμενος

Σύμφωνα με ανακοίνωση του IDF, ο συγκεκριμένος χώρος «χρησιμοποιήθηκε από τη Χεζμπολάχ για το σχεδιασμό και εκτέλεση των τρομοκρατικών επιθέσεων» ...

Ιωνάς Καρούσης: Η Παλαιστινιακή Παροικία αποσύρει την ανάρτηση

«Αυτή η ενέργεια έγινε σε ανταπόκριση των εκκλήσεων και των εξηγήσεων που δόθηκαν από το περιβάλλον του θύματος», τονίζει η Παλαιστινιακή Παροικία ...

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Κατέθεσε υποψηφιότητα και ο Στέφανος Κασσελάκης

Η υποψηφιότητα κατατέθηκε μαζί με 87 υπογραφές και το «πόθεν έσχες» του Στέφανου Κασσελάκη. ...