Ο Ράφα Ναδάλ σταματάει το τένις – Το τέλος μιας σπουδαίας εποχής


Ο θρύλος του τένις, Ράφα Ναδάλ, πήρε τη μεγάλη απόφαση, να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Το Davis Cup Finals με την Ισπανία, τον προσεχή Νοέμβριο, θα είναι το τελευταίο του τουρνουά.

“Είμαι εδώ για να σας ενημερώσω την απόσυρσή μου από το επαγγελματικό τένις” ανέφερε ο Ράφα Ναδάλ στην αρχή του video που πόσταρε στα social media, αποκαλύπτωντας στους φίλους του τένις τη “μεγάλη” του απόφαση.

Ο “Βασιλιάς” του Roland Garros και ένας από τους “μεγαλύτερους” αθλητές που έβγαλε το παγκόσμιο τένις ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τα κορτ, έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το “αποτύπωμά” του στο τένις.

Ο 38χρονος Ράφα Ναδάλ πανηγύρισε 14 κατακτήσεις Rolland Garros, τέσσερα US Open, δύο Wimbledon και ισάριθμα Australian Open.

Στα 20 και πλέον χρόνια επαγγελματικής πορείας, ο Ισπανός θρύλος του τένις σήκωσε 22 Grand Slam, γεγονός που τον κατατάσσει στη δεύτερη θέση, πίσω από τον πολυνίκη -με 24 τρόπαια- Νόβακ Τζόκοβιτς.Όπως ο ίδιος ενημέρωσε, θα πει το “αντίο” μέσα στην Ισπανία, εκπροσωπώντας τη χώρα του στο Davis Cup Finals.

Ο Ράφα Ναδάλ αγωνίστηκε τελευταία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού όπου έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον δεύτερο γύρο, ενώ στη συνέχεια αποσύρθηκε και από τα επόμενα τουρνουά, λόγω ανησυχιών για τη φυσική κατάστασή του.

Ταλαιπωρήθηκε τα τελευταία χρόνια από τραυματισμούς, κάνοντας μάλιστα και χειρουργείο (είχε τραυματιστεί στον λαγονοψοΐτη) και δεν μπόρεσε ποτέ να επιστρέψει στο επίπεδο που ίδιος θα ήθελε και μας είχε συνηθίσει.

Συνολικά, ο Ισπανός κέρδισε στην καριέρα του 92 τίτλους. Βρέθηκε στο Νο.1 του κόσμου για 209 εβδομάδες. Κέρδισε το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο μονό το 2008 και στο διπλό το 2016, ενώ έχει πανηγυρίσει και τέσσερις φορές την κατάκτηση του Davis Cup (2004, 2009, 2011, 2019).

“Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια ήταν δύσκολα, ειδικά αυτά τα δύο τελευταία. Δεν μπόρεσα να παίξω χωρίς περιορισμούς. Είναι μια δύσκολη απόφαση, που μου πήρε χρόνο να πάρω, αλλά σε αυτή τη ζωή όλα έχουν αρχή και τέλος. Πιστεύω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να βάλω ένα τέλος σε μια καριέρα που ήταν μεγάλη και πολύ πιο επιτυχημένη από ό,τι θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που το τελευταίο μου τουρνουά είναι η τελική φάση του Davis Cup, όπου θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου. Κλείνει ένας κύκλος, αφού ένας από τους πρώτους μου θριάμβους ως επαγγελματίας ήταν ο τελικός στη Σεβίλλη το 2004. Νιώθω πολύ τυχερός για όλα αυτά που μπόρεσα να ζήσω. Θέλω να ευχαριστήσω ολόκληρη τη βιομηχανία του τένις, τους συμπαίκτες μου, τους μεγάλους αντιπάλους μου. Έχω περάσει πολλές ώρες μαζί τους και έχω ζήσει πολλές στιγμές που θα θυμάμαι για την υπόλοιπη ζωή μου” ανέφερε ο Ναδάλ στο video.

To άρθρο Ο Ράφα Ναδάλ σταματάει το τένις – Το τέλος μιας σπουδαίας εποχής δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Στάρμερ: Ζελένσκι και Ρούτε υποδέχθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ

Ο πρόεδρος Ζελένσκι εξακολουθεί να πιέζει για άδεια...

Ψηφιακή μεταβίβαση: ΙΧ επιβατικού και δικύκλου μέσω ΚΕΠ- Σχεδόν 900 αιτήσεις

Αντλούνται πληροφορίες από την ΑΑΔΕ για την κατάσταση...

Καιρός : Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη

Η πρόγνωση του καιρού από τη Χριστίνα Σούζη  ...

Στάρμερ: Ζελένσκι και Ρούτε υποδέχθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ

Ο πρόεδρος Ζελένσκι εξακολουθεί να πιέζει για άδεια χρήσης των βρετανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς Storm Shadow για πλήγματα κατά ρωσικών στόχων ...

Ψηφιακή μεταβίβαση: ΙΧ επιβατικού και δικύκλου μέσω ΚΕΠ- Σχεδόν 900 αιτήσεις

Αντλούνται πληροφορίες από την ΑΑΔΕ για την κατάσταση του οχήματος. Με αυτόν τον τρόπο εμφανίζονται πληροφορίες που προστατεύουν τον αγοραστή ...

Μαρινάκης: «Έχουμε στρατηγικό σχέδιο τριετίας για πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στο ΕΣΥ»

Στάθηκε στις δράσεις για την αναβάθμιση του ΕΣΥ με αφορμή την επίσκεψη Μητσοτάκη στο «Αγία Σοφία», αλλά και τα ενθαρρυντικά στοιχεία από την...