Η Ουάσινγκτον καλεί την Τεχεράνη να σταματήσει τις επιθέσεις της εναντίον του Ισραήλ



«Καλούμε το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον του Ισραήλ για να κλείσει αυτός ο κύκλος συγκρούσεων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Οι ΗΠΑ ζήτησαν σήμερα από το Ιράν να σταματήσει να επιτίθεται στο Ισραήλ προκειμένου να σπάσει ο κύκλος της βίας, αφού το Ισραήλ εξαπέλυσε πλήγματα εναντίον του ιρανικού εδάφους σε αντίποινα για την εκτόξευση πυραύλων από την Τεχεράνη εναντίον της ισραηλινής επικράτειας την 1η Οκτωβρίου.

«Καλούμε το Ιράν να σταματήσει τις επιθέσεις του εναντίον του Ισραήλ προκειμένου να μπορέσει να κλείσει αυτός ο κύκλος συγκρούσεων χωρίς νέα κλιμάκωση», δήλωσε ο Σον Σαβέτ εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου.

Λίγο μετά την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημερώθηκε από το Ισραήλ για την επίθεση εναντίον του Ιράν λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση και δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή σε αυτήν, δήλωσε νωρίτερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Κατανοούμε ότι το Ισραήλ εξαπολύει πλήγματα ακριβείας εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ιράν, ασκώντας το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα και ως απάντηση στην ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Σον Σαβέτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

[Πηγή:]www.skai.gr

Ροή Ειδήσεων

Δυτική Αχαΐα: 14χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του μέσα στο σχολείο

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Δυτικής Αχαΐας διεξάγουν έρευνες...

Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν 26 Οκτωβρίου

Μεγάλη γιορτή σήμερα, 26 Οκτωβρίου- Η 26η Οκτωβρίου έχει...

ΥΠΕΞ: Ανθρωπιστική βοήθεια απέστειλε η Ελλάδα με C-130 στον Λίβανο

Η ανθρωπιστική βοήθεια μεταφέρθηκε με αεροσκάφος C-130 της...

Βαθμολογία Euroleague: Τέταρτος ο Παναθηναϊκός, ενδέκατος ο Ολυμπιακός

Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά...

Δυτική Αχαΐα: 14χρονος απείλησε με μαχαίρι συμμαθητή του μέσα στο σχολείο

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Δυτικής Αχαΐας διεξάγουν έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του ανήλικου κατηγορούμενου ...

Εορτολόγιο: Ποιοί γιορτάζουν 26 Οκτωβρίου

Μεγάλη γιορτή σήμερα, 26 Οκτωβρίου- Η 26η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Τεχνών του Δρόμου και της Ελεύθερης Έκφρασης στο Δημόσιο χώρο ...

ΥΠΕΞ: Ανθρωπιστική βοήθεια απέστειλε η Ελλάδα με C-130 στον Λίβανο

Η ανθρωπιστική βοήθεια μεταφέρθηκε με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας και περιλαμβάνει ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης ...