Περιορίσθηκε η φωτιά στο όρος Παγγαίο



Περιορίσθηκε σημαντικά η πυρκαγιά σε δύσβατη περιοχή στο όρος Παγγαίο

Περιορίσθηκε σημαντικά η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στο Παγγαίο η οποία εξελίχθηκε κατά κύριο λόγο ως έρπουσα καίγοντας νεκρή καύσιμη ύλη στο έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, παρόλη τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες για να προσεγγίσουν απόκρημνα σημεία με μικροεστίες κατόρθωσαν να την περιορίσουν σημαντικά.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή έχει σχεδόν άπνοια και συνεχίζουν να επιχειρούν 205 πυροσβέστες με 21 ομάδες πεζοπόρων και 8 οχήματα , ενω μεχρι το τελευταίο φως θα επιχειρούν περιοδικά 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

 Ό,τι ξέραμε για το κλίμα και τις φυσικές καταστροφές έχει αλλάξει, λέει ο Κικίλιας

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στο Παγγαίο Όρος αναφέρεται σε ανάρτησή του στο ” X” ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι εξελίσσεται έρπουσα, καίγοντας κυρίως ξερά κλαδιά και φύλλα.

Ειδικότερα ο κ. Κικίλιας υπογραμμίζει:

«Χθες το απόγευμα εκδηλώθηκε -από ανθρώπινο χέρι όπως όλα δείχνουν- πυρκαγιά στο Παγγαίο Όρος, η οποία εξελίσσεται έρπουσα, καίγοντας κυρίως ξερά κλαδιά και φύλλα. Μιλάμε για απόκρημνες, δύσβατες χαράδρες και γκρεμούς σε υψόμετρο 1400 μέτρων, όπου επιχειρούν πάνω από 200 δασοκομαντος, ενώ από το πρωί μπήκαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα. Και όλα αυτά λίγο πριν μπει ο Νοέμβρης! Και οι πιο δύσπιστοι ή κακόπιστοι καταλαβαίνουν ότι η παρατεταμένη ξηρασία εδώ και 6 μήνες και η ανομβρία είναι κλιματική κρίση! Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι έχει αλλάξει ό,τι ξέραμε για το κλίμα και τις φυσικές καταστροφές στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον πλανήτη. Το τονίζω για πολλοστή φορά: Πρέπει να αλλάξουμε ριζικά αντιλήψεις και πρακτικες και ως Πολιτεία και ως πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Source link

Ροή Ειδήσεων

Πεζεσκιάν: Το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο αλλά θα δώσει την «αρμόζουσα απάντηση»

Ο Πεζεσκιάν απέδωσε την αύξηση των εντάσεων στην...

Πως τα αποτελέσματα των εκλογών ΗΠΑ θα επηρεάσουν ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Ο Ελληνοαμερικανός Δημοκρατικός Βουλευτής μιλά στον ΣΚΑΪ  για το πως...

Ο Ντιέγκο Αλόνσο «τελειώνει» από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Άρη...

Πεζεσκιάν: Το Ιράν δεν επιδιώκει πόλεμο αλλά θα δώσει την «αρμόζουσα απάντηση»

Ο Πεζεσκιάν απέδωσε την αύξηση των εντάσεων στην περιοχή στην «επιθετικότητα» του Ισραήλ και στη στήριξη που παρέχουν οι ΗΠΑ σε αυτήν τη...

Πως τα αποτελέσματα των εκλογών ΗΠΑ θα επηρεάσουν ελληνοαμερικανικές σχέσεις

Ο Ελληνοαμερικανός Δημοκρατικός Βουλευτής μιλά στον ΣΚΑΪ  για το πως το αποτέλεσμα της κάλπης θα επηρεάσει τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ...

Ο Ντιέγκο Αλόνσο «τελειώνει» από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Άρη στο ΟΑΚΑ, με τον Ντιέγκο Αλόνσο να μετράει μέρες ή και ώρες στον πράσινο πάγκο. Η...