Η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία πολιορκούν την Τουρκία

Σενάρια για «πολιορκία» της Τουρκίας από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, αλλά και τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα είναι τα ζητήματα που βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη γείτονα χώρα. Ενδεικτικό του κλίματος που υπάρχει είναι ο τίτλος της εφημερίδας Bir Gun: «Χρεωκοπούμε».

Στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα κάνει λόγο για τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει αγγίξει το 160%. Ωστόσο, στον χειρότερο βαθμό, από το 2008, βρίσκονται και τα ασφάλιστρα των τουρκικών ομολόγων, ενώ η υποτίμηση της τουρκικής λίρας έχει φτάσει το 10%.

«Νομίζω ότι αυτά τα στοιχεία για την οικονομία της χώρας, σε συνδυασμό με το σκάνδαλο – αν υπάρχει – δεν είναι μια καλή εικόνα για την Τουρκία», ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Εκλογές στην Τουρκία» 
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, η οικονομία είναι εκτός ελέγχου αυτή τη στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος είναι δύσκολο να πάρει μέτρα και μέσα σε αυτή την εξίσωση μπαίνει και η Ελλάδα.

Τούρκοι αναλυτές σημειώνουν ότι, «η Ελλάδα με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία πολιορκούν την Τουρκία, ενώ σε άλλο σημείο αναρωτιούνται «μήπως η Ελλάδα και με τα Rafale ετοιμάζεται για πόλεμο;».

Μάλιστα, η εφημερίδα Hurriyet σημειώνει ότι ο Μητσοτάκης πήγε στην Αμερική δύο φορές.

Ενδεικτικά: 
Ζαφέρ Σαχίν, αρθρογράφος της εφημερίδα Μιλιέτ 
«Στην Αλεξανδρούπολη χτίζουν η έχτισαν έναν μεγάλο σταθμό αποθήκευσης LNG και μάλλον οι ΗΠΑ έχουν μακροπρόθεσμο σχέδιο να στέλνει το δικό της αέριο στην Ευρώπη μέσω της Αλεξανδρούπολης. Αυτός είναι και ο λόγος που εκεί  εγκατέστησαν στρατιωτική βάση» .

Τουργκάϊ Γκουλέρ, αρθρογράφος της εφημερίδας Aksam 
«H Eλλάδα αγοράζει απο την Γαλλία δεκάδες μαχητικά Rafale»

Αχμέτ Χακάν, διευθυντής της εφημερίδας Hurriyet
«Tι κάνει… Ετοιμάζεται για πόλεμο; Στρατιωτικοποιεί και τα νησιά»

Τουργκάϊ Γκιουλέρ, αρθρογράφος της εφημερίδας Aksam
«Αφού αγοράζει Rafale, κι έρχονται οι ΗΠΑ δίπλα μας.  Αυτά πρέπει να τα σκεφτούμε. Ο  λόγος είναι ένας. Πολιορκείται η Τουρκία. Ξεκάθαρα μιλάμε για την πολιορκία της Τουρκίας».

Πηγή: skai.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Βαθμολογία Euroleague: Τέταρτος ο Παναθηναϊκός, ενδέκατος ο Ολυμπιακός

Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά...

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024  

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σήμερα...

Οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν στους όρους της χορήγησης δανείου στην Ουκρανία

Το πακέτο χρηματοοικονομικής βοήθειας θα εξυπηρετηθεί και θα...

Βαθμολογία Euroleague: Τέταρτος ο Παναθηναϊκός, ενδέκατος ο Ολυμπιακός

Δείτε πώς διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά το φινάλε της 5ης αγωνιστικής. Στο 3-2 ο Παναθηναϊκός, στο 2-3 ο Ολυμπιακός. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε...

Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024  

Διαβάστε αναλυτικά τι προβλέπουν τα ζώδια για σήμερα Σάββατο 26 Οκτωβρίου; Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος για σήμερα; Ταύρος: Ξεκινάς τη μέρα...

Σούπερ μάρκετ: Η πτώση των τιμών, ο πόλεμος ιδιωτικής – επώνυμης ετικέτας και τα θύματά του

Σε μία νέα φάση έχει εισέλθει ο «πόλεμος των τιμών» των κύριων ειδών διαβίωσης στα σούπερ μάρκετ -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και...