Ολοκληρώθηκε η θεματική βδομάδα με τίτλο «Προσεγγίζοντας την κατάθλιψη»

Πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου

Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο δήμο Αγίας Βαρβάρας η θεματική εβδομάδα που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΠ Υγείας του δήμου με τίτλο «Προσεγγίζοντας την κατάθλιψη».

Για την πραγματοποίησή της συμμετείχαν εξειδικευμένα στελέχη, ψυχίατροι, ψυχολόγοι, ψυχοθεραπευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, διατροφολόγοι, εναλλακτικοί θεραπευτές.

Στις δράσεις της θεματικής εβδομάδας προσήλθαν πάνω από 400 άτομα, ενδιαφερόμενοι δημότες, πολίτες από γειτονικούς δήμους και επαγγελματίες από διάφορους σχετικούς φορείς εντός και εκτός των ορίων του δήμου.

Η ικανοποίηση από την παρουσίαση του προγράμματος της θεματικής εβδομάδας ήταν μεγάλη και ήδη εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από άλλους δήμους για να εντάξουν την παρουσίασή της στο πρόγραμμά τους.

Στο επιχειρησιακό πλάνο του ΚΕΠ Υγείας ακολουθούν επόμενα προγράμματα για την πρόληψη των νοσημάτων που περιλαμβάνονται στο Πρωτόκολλο έτσι ώστε οι δημότες μέσα από την απόκτηση γνώσης και τη βιωματική συμμετοχή τους να θωρακίσουν την υγείας τους σε προ-συμπτωματικό στάδιο.

Όλοι οι συμμετέχοντες εκδήλωσαν την ικανοποίησή τους για το πρόγραμμα και αναγνώρισαν την πρωτοπορία του σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όχι μόνο.