Γιορτή παραδοσιακών σπόρων και φυτών στο δήμο Αγίας Βαρβάρας

Παρουσία του Αν.Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ι.Τσιρώνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Άλσος Μητέρας η γιορτή παραδοσιακών σπόρων και φυτών που διοργάνωσε ο σύλλογος παραδοσιακών σπόρων « Η ΑΥΛΗ» υπό την αιγίδα του δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Η συμμετοχή του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς πέρα από την μαζική προσέλευση συμπολιτών μας στη γιορτή, προσήλθαν πολίτες από όλη την Αττική.
Όσοι παρευρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρίες και πληροφορίες σχετικά με τη σπορά, το ξεβλαστάρισμα, τη μεταφύτευση και την ανάπτυξη των κηπευτικών.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Θανόπουλος Γεωπόνος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα διατήρησης ελληνικών παραδοσιακών σπόρων, οι οποίοι δεν είναι μεταλλαγμένοι ή βιομηχανικά επεξεργασμένοι.

Ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας καλωσόρισε όλους τους επισκέπτες, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Αχιλλέα Γαργάλη και τα μέλη του συλλόγου για τις προσπάθειες που καταβάλλουν και υποσχέθηκε την παροχή κάθε βοήθειας υλικής και ηθικής για την επίτευξη των στόχων του συλλόγου.

Ο Αν.Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ι.Τσιρώνης ο οποίος τίμησε την γιορτή με την παρουσία του, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που οφείλει η πολιτεία να κάνει, προκειμένου να ενισχυθεί το κίνημα που συνεχώς αυξάνεται υπέρ των υγιών και καθαρών τροφών.

Με το κλείσιμο της εκδήλωσης μοιράστηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό και επίσης έγινε δωρεάν διανομή φυτών και φυσικών σπόρων.