Επιμορφωτικό Σεμινάριο για την «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης» στον Άγιο Δημήτριο

Η κάθε ενότητα διαρκεί 4 ώρες

Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 18 Μαρτίου 2019 με τη συμμετοχή και της Δημάρχου Αγ. Δημητρίου, Μαρίας Ανδρούτσου, αποφάσισε ομόφωνα την αποδοχή της πρότασης του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ) που αφορά στη διοργάνωση ενός διήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου ενδυνάμωσης αιρετών ή υποψηφίων γυναικών, αλλά και κάθε γυναίκας, που ενδιαφέρεται να ενισχύσει τις δεξιότητές της, προκειμένου να διεκδικήσει και να πετύχει τη συμμετοχή της στα Κέντρα Λήψης των Αποφάσεων.

Τα επιμορφωτικά σεμινάρια χρηματοδοτούνται από τον τακτικό προϋπολογισμό του ΚΕΘΙ και υλοποιούνται με τον τίτλο «Αποκεντρωμένες δράσεις για την για την ευαισθητοποίηση αιρετών ή υποψηφίων γυναικών σε θέματα ισότητας και φύλου σε όλη τη χώρα».

Περιλαμβάνουν δύο Θεματικές ενότητες:
  • Φύλο – Κοινωνία – Πολιτική και
  • Πολιτική Επικοινωνία.

Η κάθε ενότητα διαρκεί 4 ώρες, 2 ώρες θεωρητικής κατάρτισης με ασκήσεις που ενεργοποιούν τη συμμετοχή των γυναικών και βασίζονται στην οπτική του φύλου και στις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων, και 2 ώρες βιωματικά εργαστήρια.

Θα διεξαχθούν την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019, ώρες 17:00-21:45 και το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, ώρες 10:30-15:00.

Δεν θα υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση για τις συμμετέχουσες.

Για την πληρέστερη ενημέρωσή και την υποβολή αίτησης συμμετοχής, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΚΕΘΙ …ΕΔΩ.

Επίσης μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση συμμετοχής από τον πλαϊνό σύνδεσμο και να την καταθέσετε στη γραμματεία Δημάρχου στο 2ο όροφο του Δημαρχείου, έως 12/04/2019. Σε περίπτωση υπεράριθμων αιτήσεων συμμετοχής, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση από τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας.