«Πέτρες στις τσέπες του» στο θέατρο Κιβωτός – Ειδική τιμή για τους δημότες Αλίμου

Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου

Ο Δήμος Αλίμου στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος «Η ζωή είναι ωραία», μας καλωσορίζει στον μαγικό κόσμο του θεάτρου και συγκεκριμένα στην παράσταση «Πέτρες στις τσέπες του» στο Θέατρο Κιβωτός, την Κυριακή 21 Ιανουαρίου.

Λίγα λόγια για την παράσταση…

Η Μαρί Τζόουνς (γενν. 1951), ιδρυτικό μέλος ιρλανδικών θεατρικών ομάδων που προέτασσαν τέτοια ζητήματα, κατέκτησε το West End, το Broadway, το βραβείο Laurence Olivier αλλά και διεθνή φήμη κι εμπορική επιτυχία με το «Πέτρες στις τσέπες του»: μια «ταξική» μαύρη κωμωδία που ασκεί κριτική εξίσου στο επίπλαστο Χόλιγουντ και στον καπιταλισμό, με φόντο μια αγροτική κοινότητα-θύμα­ και τους κατοίκους ως κομπάρσους νεο-δουλοπάροικους.

Οι Μάκης Παπαδημητρίου και Γιώργος Χρυσοστόμου ανέβασαν το έργο φωτίζοντας την ταξική παράμετρο και το μελαγχολικό υπόβαθρό του. Το ίδιο το έργο όμως μοιάζει να έχει απωλέσει τη δυναμική του. Η συγκεκριμένη παράσταση είναι εν τω μεταξύ τόσο προσεγμένη, ώστε παύει να είναι… απογειωμένη. Η σκηνοθεσία, με μια αταίριαστη καλλιέπεια, ρυθμικά χάσματα και υφολογική μονοτονία, επέβαλε ένα παίξιμο ολότελα παρωδιακό.

Οι δύο ηθοποιοί παίζουν όλους τους ρόλους, ακόμη δηλαδή και τους βασικούς χαρακτήρες, σαν να πρόκειται για καρικατούρες ή έστω τύπους. Αυτό αφήνει το έργο να διο­λισθήσει στο stand up comedy και του αποστερεί την εσωτερική συνοχή όσο και τις αντιθέσεις.

Δωρεάν μεταφορά με πούλμαν του Δήμου

Η μεταφορά θα γίνει δωρεάν με το πούλμαν του Δήμου που θα αναχωρήσει την Κυριακή 21 Ιανουαρίου στις 17:45 ακριβώς, στη συμβολή των οδών Υψηλάντου και Λευκωσίας.

Τιμή εισιτηρίου: 12€

Δηλώσεις συμμετοχής έως τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου.

Δηλώστε συμμετοχή στο 213 2008044 από Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00 – 1500. Οι θέσεις θα είναι περιορισμένες και θα κρατούνται με τη σειρά προτεραιότητας των τηλεφωνημάτων.