Ονειρεύομαι ένα Δήμο πρότυπο όσον αφορά στους τομείς της παιδείας και της προσβασιμότητας όλων με ίσες ευκαιρίες μάθησης

«Ονειρεύομαι»… έτσι έγραψα στο σώμα μου πριν αρκετά χρόνια. Ονειρεύομαι άρα υπάρχω και επιβάλλεται να συμμετάσχω, να θέλω, να προσπαθήσω, να δουλέψω, να κατακτήσω τους στόχους μου! Επιβάλλεται να είμαι εκεί και να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου σε αυτές τις εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Γιατί ασχολήθηκα με τα κοινά στην τοπική αυτοδιοίκηση;

Μα ακριβώς γι’ αυτό! Επειδή έχω την τύχη να είμαι από αυτούς που ακόμα ονειρεύονται. Ονειρεύονται έναν Δήμο πρότυπο όσον αφορά στους τομείς της παιδείας και της προσβασιμότητας όλων σε ίσες ευκαιρίες μάθησης, ανάπτυξης, εξέλιξης και αυτονομίας δημιουργώντας μία τοπική κοινωνία ανοιχτή στη διαφορετικότητα.

Τι εκπροσωπώ;

Την αλλαγή γενιάς όπως ακριβώς λέει και ένας άνθρωπος που είχα την τύχη να γνωρίσω μέσα από την ενασχόλησή μου με τα κοινά, εκτιμώ και σέβομαι για την σεμνότητα και την ηθική του. Για τον λόγο του και τα πιστεύω του. Την αλλαγή γενιάς λοιπόν στην τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσωπώ, άρα την εξέλιξη.

Ποια είμαι;

Μια από αυτούς τους ρομαντικούς ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν, να δουλέψουν και να υλοποιήσουν δράσεις με γνώμονα το κοινό καλό! Στόχος μου να βοηθήσω τον Δήμο μου να γίνει ένας Δήμος, μια αγκαλιά για όλους, ένας Δήμος με ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης προς όλους, ένας Δήμος προσβάσιμος για όλους και ένας Δήμος πρωτοπόρος κοντά στους πολίτες του ανθρωποκεντρικά.

Γιατί επέλεξα την «Ενωμένη Πόλη» και τον Δήμαρχο Ιωάννη Κωνσταντάτο συγκεκριμένα;

Μα γιατί στα μάτια μου μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα για τον Δήμο μας, κάτω από τον κοινό παρονομαστή της εξέλιξης και της δημιουργίας. Γιατί δεν υπήρξα κομματοποιημένη ποτέ, δεν είμαι και δεν θέλω να υπάρξω ποτέ, οπότε με εκφράζει μια παράταξη αληθινά πολύχρωμη και ανεξάρτητη όπως η «Ενωμένη Πόλη»! Γιατί η παιδεία αλλά και η νοημοσύνη μου δεν μου επιτρέπουν να βρω κοινό σημείο με κάποια άλλη παράταξη στον Δήμο μου, αφού πίστευα, μάλλον ρομαντικά, πως η πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από όπου κι αν προέρχεται ή όποιο υπόβαθρο κι αν έχει πρέπει να γίνεται με γνώμονα το κοινό καλό του τόπου που μεγάλωσα και των πολιτών που ζουν σε αυτόν κι όχι γιατί κάπως πρέπει να αντιπαρατεθούμε. Γιατί πιστεύω σε μια δημοκρατία όπου σεμνά και ταπεινά χωράει όλες τις απόψεις, όταν αυτές δεν επιβάλλονται αλλά προωθούνται μέσα από έναν ενεργητικό διάλογο. Σε μια δημοκρατία που η κάθε παράταξη που δημιουργείται δεν ασκεί κριτική με γνώμονα τι λάθος έκαναν ή που θα τους χτυπήσουμε αλλά με το πώς μπορεί ακόμα καλύτερα με επιχειρήματα να γίνει ένα έργο ή μία δράση. Σε μια παράταξη που προτείνει και ενισχύει το έργο και τις δράσεις όποιος κι αν τις διοργανώνει ή τις προωθεί. Σε μια παράταξη που δεν είναι πολιτικά πολιτισμένη προεκλογικά και αντίθετα σε έναν και μόνο, απλά γιατί αυτός ο ένας έτυχε να κάνει όσα δεν έκαναν άλλοι. Σε μια παράταξη που στηρίζει ενεργά και έμπρακτα για παράδειγμα μια ομιλία για το bullying στον Δήμο της, μια εκδήλωση για ένα παιδί 2 ετών που μας χρειάζεται, ένα σώμα εθελοντών από όποιον κι αν δημιουργήθηκε, μια κοινωνική δράση υγείας και ούτω καθεξής. Που ενισχύει, ενισχύει, ενισχυει και ύστερα αν χρειαστεί ασκεί και κριτική πολιτισμένα με επιχειρήματα για να αντιπαρατεθεί λειτουργικά και δημοκρατικά και έτσι καταφέρνει να προτείνει κι άλλα, κι άλλα, κι άλλα! Τόσο ρομαντικά και τόσο απλά ζητώ την στήριξη σας απλώς γιατί ονειρεύομαι! Ονειρεύομαι έναν ενεργό και υποστηρικτικό Δήμο στην Παιδεία και στην Υγεία και θέλω να γίνω αρωγός τέτοιων δράσεων!

Ευχαριστώ για τον κόπο που κάνατε να με διαβάσετε!

Είμαι η Σταυρούλα, μια απλή Λογοθεραπεύτρια και Εκπαιδεύτρια Γονέων. Γεννήθηκα, μεγάλωσα, κατοικώ και επιχειρώ στο Ελληνικό έως σήμερα. Λατρεύω τα παιδιά και μου αρέσει να ονειρεύομαι, να προσπαθώ και να δημιουργώ! Αυτά θα ήθελα να κρατήσετε από μένα!