Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας: Να μη δημοπρατηθούν οι συχνότητες των δημοτικών ραδιοσταθμών

Συνάντηση Καμίνη - Παππά

Την εξαίρεση των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών από τις δημοπρατήσεις των συχνοτήτων που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή, ζητούν όλες οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας.

Το θέμα τέθηκε προ ημερησίας από τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα έχει για το θέμα αυτό και συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά. Μιλώντας ο κ. Καμίνης, υπενθύμισε σχετικό ψήφισμα που είχε εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

«Απαιτούμε να εφαρμοστεί το ίδιο που ισχύει στις υπόλοιπες δημόσιες συχνότητες, όπως της ΕΡΤ ή στο κάτω – κάτω να γίνει αυτό που συνέβη – δικαίως – με τις δημοτικές τηλεοράσεις, που σε αντίθεση με τα δημοτικά ραδιόφωνα, εξαιρέθηκαν από τη δημοπρασία», είπε χαρακτηριστικά.

«Εκτός και αν η κυβέρνηση, ό,τι δεν ελέγχει, θέλει να το κλείσει», πρόσθεσε, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «εφορίες ανακαλύπτουν ξαφνικά αναδρομικά τέλη χαρτοσήμου πολλών εκατομμυρίων, δεσμεύουν τραπεζικούς λογαριασμούς και ανοίγουν το πεδίο για εφαρμογή τους στο σύνολο των δημοτικών επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, Νίκο Σοφιανό, η κυβερνητική αυτή ρύθμιση αποκαλύπτει «τις συμμαχίες που κτίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Ο επικεφαλής της «Ανταρσίας στις Γειτονιές της Αθήνας», Πέτρος Κωνσταντίνιου, τόνισε ότι «ουσιαστικά ο ραδιοσταθμός «9,84» οδηγείται σε κλείσιμο».

Η ΕΣΗΕΜ-Θ ζητά να εξαιρεθούν οι δημοτικοί σταθμοί από το πολυνομοσχέδιο

«Οι Δημοτικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί πρέπει να εξαιρεθούν από κάθε διαδικασία δημοπράτησης των αδειών λειτουργίας ή των συχνοτήτων τους, καθώς επιτελούν δημόσια υπηρεσία τοπικού χαρακτήρα, με αντικείμενο την αδέσμευτη ενημέρωση και την ποιοτική ψυχαγωγία των τοπικών κοινωνιών» υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, η ΕΣΗΕΜ-Θ, καλώντας τους βουλευτές «να απαιτήσουν την εξαίρεση των Δημοτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών από την διαγωνιστική διαδικασία και να καταψηφίσουν την σχετική διάταξη».

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΕΣΗΕΜ-Θ στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού MEGA και καταγγέλλει τους μετόχους του σταθμού ότι αρνούνται να διεκδικήσουν κάποια από τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που προκηρύσσονται.