Χτίζοντας γέφυρες μεταξύ δήμου και πολιτών

Εκπρόσωποι 95 ευρωπαϊκών πόλεων

Εκπρόσωποι 95 ευρωπαϊκών πόλεων βρίσκονται στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στην καμπάνια για τη δημοκρατία «Cities4Europe – Europe for Citizens» του οργανισμού EUROCITIES.

Το πρόγραμμα ΣυνΑθηνά του δήμου Αθηναίων διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 16 Μαϊου, στις 6.00 το απόγευμα, στο Σεράφειο , την ετήσια συνάντηση του δικτύου EUROCITIES και της Συνεργατικής Πλατφόρμας 2018.

Στην εκδήλωση θα συναντηθούν διαφορετικά ευρωπαϊκά μοντέλα που γεφυρώνουν το κενό μεταξύ δήμων και της ενεργής κοινωνίας των πολιτών.

«Creative Citizenship»
Τα μέλη της ομάδας εργασίας «Creative Citizenship» (της οποίας ηγείται η Αθήνα με το πρόγραμμα συνΑθηνά) θα παρουσιάσουν πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών από άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ η Αθήνα θα παρουσιάσει την εμπειρία του συνΑθηνά και άλλα συμμετοχικά προγράμματα του δήμου.

Ειδική αναφορά θα γίνει στα επόμενα βήματα και τη μετεξέλιξη του στην Αθηνά.

Επίσης δύο εμβληματικές πόλεις-μέλη της ομάδας εργασίας «Creative Citizenship» η Βελγική Γάνδη και η Γαλλική Νάντη, θα παρουσιάσουν δικούς τους μηχανισμούς προσέγγισης πολιτών και τις δράσεις τους στο πλαίσιο της καμπάνιας για τη δημοκρατία.

Τέλος θα αναδειχθούν καλές πρακτικές από ομάδες πολιτών της Αθήνας.