Στην πλατεία Θεάτρου ο υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος (Φωτό)

Συνέχισε τις δράσεις του

Στην πλατεία Θεάτρου συνέχισε τις δράσεις του ο υποψήφιος για τον δήμο Αθηναίων Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου, καταστήματα της περιοχής και συνομίλησε με τους επιχειρηματίες για το νέο πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων ΠΟΛΗ² και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει.

πλατεία Θεάτρου Παύλος Γερουλάνος

Ο Παύλος Γερουλάνος, στο τέλος της δράσης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σε μια περιοχή στο κέντρο της Αθήνας, κάτω από τη Βαρβάκειο, με ιδιαίτερες δυσκολίες αλλά και μεγάλες δυνατότητες. Οι νέοι δημιουργοί που συναντήσαμε εδώ μας μίλησαν για την προσπάθεια που ξεκίνησαν, μαζί με τον δήμο Αθηναίων, με στόχο να ζωντανέψει ξανά η γειτονιά.

Γνωρίσαμε ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες, από ανθρώπους με αγάπη γι’ αυτό που κάνουν.

πλατεία Θεάτρου Παύλος Γερουλάνος

Εργαστήρια για παιδιά που χτίζουν γέφυρες πολιτισμού μέσα από την ανάγνωση και το παιχνίδι, χώρους δημιουργίας με πρωταρχικό μέλημα την προσβασιμότητα στην τέχνη για όλους, ποδηλατικές διαδρομές που προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία στους επισκέπτες της Αθήνας, παιχνίδια ρόλων που συνδυάζουν την ιστορική έρευνα με το σύγχρονο περιβάλλον και δίνουν νέες προοπτικές στον τουρισμό περιπέτειας, σχεδιαστές που βρήκαν τον χώρο και τα μέσα να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, δράσεις που, με όχημα τη δύναμη της «εικόνας», αναδεικνύουν την αληθινή πλευρά της πόλης.

Η μεγαλύτερη πρόκληση; Να καταφέρουν να υπερκεράσουν τις καθημερινές δυσκολίες μιας γειτονιάς που προσπαθεί να ξαναβγεί στο φως, να εξασφαλίσουν τον χρόνο που απαιτείται για να ωριμάσει το εγχείρημα και να ενισχυθούν οι συνέργειες εκείνες που θα επιτρέψουν στην προσπάθεια αυτή να καρποφορήσει.»

πλατεία Θεάτρου Παύλος Γερουλάνος