Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η ΔΕΑΒ δήλωσε αναρμόδια για την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΣΕΦ – Σε ακρόαση Ματίας Λεσόρ και Γιαννούλης Λαρεντζάκης


Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί σε λίγες ώρες (12/06/24, 21:15, LIVE από το Newsit.gr) στο ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό για τον τέταρτο τελικό της Basket League και το ματς έχει πάρει από νωρίς “φωτιά”, με τη ΔΕΑΒ να παίρνει θέση για την υπόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ) εξέδωσε ανακοίνωση για τη “μάχη” Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στους τελικούς της Basket League και ενημέρωσε ότι είναι αναρμόδια για να απαγορεύσει την παρουσία οποιουδήποτε στο ΣΕΦ, με αποτέλεσμα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να έχει κανονικά το δικαίωμα να παραστεί στο γήπεδο των Πειραιωτών. 

Από την άλλη πλευρά, κάλεσε σε ακρόαση τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη του Ολυμπιακού και τον Ματίας Λεσόρ του Παναθηναϊκού για τις μεταξύ τους κλωτσιές στο τρίτο παιχνίδι των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ.

Η ανακοίνωση της ΔΕΑΒ 

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης Βίας (Δ.Ε.Α.Β.) ανακοινώνει ότι:

1. Σχετικά με υποβληθέντα αιτήματα τόσο από την ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ, όσο και από πλειάδα ιδιωτών περί απαγόρευσης εισόδου μεμονωμένου φυσικού προσώπου – παράγοντα της ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- στον αγώνα καλαθοσφαίρισης ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ – ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ AKTOR, που διεξάγεται στο ΣΕΦ σήμερα, 12 Ιουνίου, δεν υφίσταται εκ μέρους της ΔΕΑΒ σχετική αρμοδιότητα, με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Σε κάθε περίπτωση, η ΔΕΑΒ συστήνει αυτοσυγκράτηση και λήψη κάθε δυνατού μέτρου πρόληψης επεισοδίων και εν γένει φαινομένων βίας από μέρους των διαγωνιζόμενων ΚΑΕ.

2. Καλεί σε ακρόαση στις 17/06/2024 δύο επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές των Κ.Α.Ε. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ και Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., για φερόμενο περιστατικό βίας (αλληλολάκτισμα μεταξύ τους), που σχετίζεται με τον αθλητισμό και φέρεται ότι έλαβε χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΟΑΚΑ, μετά τον αγώνα καλαθοσφαίρισης στις 10/6/2024 μεταξύ των παραπάνω ομάδων, για το πρωτάθλημα Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών (BASKET LEAGUE), αγωνιστικής περιόδου 2023/2024.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν. 5085/2024.

3. Καλεί σε ακρόαση στις 17/6/2024 αθλητή του Α.Σ. ΑΤΛΑΣ, της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο, για φερόμενο περιστατικό βίας που σχετίζεται με τον αθλητισμό και φέρεται ότι έλαβε χώρα εντός του αγωνιστικού χώρου του ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΑΠΠΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ, με άσκηση σωματικής βίας κατά αθλητή με αναπηρία, μετά τον αγώνα Α.Ο. ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α.Σ. ΑΤΛΑΣ, που διεξήχθη στις 8/6/2024, για τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος Καλαθοσφαίρισης της Ο.Σ.Ε.Κ.Α., αγωνιστικής περιόδου 2023/2024.

Εφαρμογή άρθρου 9 του ν. 5085/2024».

To άρθρο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Η ΔΕΑΒ δήλωσε αναρμόδια για την παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΣΕΦ – Σε ακρόαση Ματίας Λεσόρ και Γιαννούλης Λαρεντζάκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός 14χρονου ύστερα από ανατροπή τρακτέρ

Προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες...

Καλαμάτα: «Λουκέτο» σε beach bar μετά από καταγγελίες στο “MyCoast”

Στην επιχείρηση επιβλήθηκε επίσης και το χρηματικό πρόστιμο...

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Ελίζα Βόζεμπεργκ πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού

Η Ελίζα Βόζενπεργκ στην ομιλία της μετά την εκλογή της αφενός ευχαρίστησε τους συναδέλφους της, αφετέρου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ελληνικά συμφέρονται και...

Ιαπωνία: Σκάνδαλο με συμπληρώματα – Παραιτήθηκαν οι πρόεδροι της εταιρείας

Τον Μάρτιο, η εταιρεία ανακάλεσε 5 από τα προϊόντα της, λέγοντας ότι είχε λάβει αναφορές για προβλήματα στα νεφρά από πελάτες  ...

Θεσσαλονίκη: Σοβαρός τραυματισμός 14χρονου ύστερα από ανατροπή τρακτέρ

Προανάκριση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό διενεργεί η Τροχαία Ασπροβάλτας. ...