Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Σηκουάνας εξακολουθεί να είναι πολύ μολυσμένος, ένα μήνα πριν την Τελετή Έναρξης


Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 «βασίζονται» σε αρκετά μεγάλο βαθμό στον Σηκουάνα, αλλά η μόλυνση του πασίγνωστου ποταμού φέρνει «πονοκέφαλο» στους διοργανωτές του «Παρίσι 2024».

Ο Σηκουάνας θα φιλοξενήσει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 αλλά και κάποια από τα αγωνίσματα (ανοιχτή κολύμβηση και τρίαθλο). Σύμφωνα με αναφορές ανάλυσης που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή (28.06.2024) από το δημαρχείο του Περισίου για την εβδομάδα από 16 έως 23 Ιουνίου, ο ποταμός ήταν ακόμα μολυσμένος ένα μήνα πριν από την έναρξη των Αγώνων, πέρα από τα πρότυπα που απαιτούνται για τη διεξαγωγή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος εκεί.

“Η ποιότητα του νερού παραμένει υποβαθμισμένη λόγω ενός δυσμενούς υδρολογικού πλαισίου: βροχή, υψηλή ροή, μικρή ηλιοφάνεια, θερμοκρασίες κάτω από τα εποχιακά πρότυπα και ρύπανση”, ανέφερε το δημαρχείο.

“Περιμένουμε να βελτιωθούν τα πράγματα αυτή την εβδομάδα λόγω του καιρού”, σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) η νομαρχία της περιφέρειας Ιλ ντε Φρανς (Ile-de-France). Ο περιφερειακός νομάρχης Μαρκ Γκιγιάμ είχε προειδοποιήσει ότι στο ποτάμι δεν θα μπορούσε να κολυμπήσει κάποιος στις αρχές Ιουλίου λόγω της ροής του ποταμού. Παρουσιάστηκαν απότομα αυξανόμενες τιμές σε σύγκριση με τις δύο πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου, με πολύ υψηλές κορυφές μεταξύ 18 και 20 Ιουνίου.

Η ροή του ποταμού, που έχει αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο μήνα, ήταν έως και έξι φορές μεγαλύτερη από το συνηθισμένο, ήταν 666 κυβικά μέτρα ανά δευτερόλεπτο την Κυριακή 23 Ιουνίου, ενώ κανονικά είναι 100 με 150 κυβικά μέτρα κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Εξαιτίας αυτής της υπερβολικής ροής αναβλήθηκε η πρόβα για την τελετή έναρξης που ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα.

Αυτά τα άσχημα αποτελέσματα, λόγω των καιρικών συνθηκών, ενίσχυσαν τις αμφιβολίες για την επιτυχία των αγωνισμάτων στο ποτάμι (τρίαθλο και κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας) αλλά και για την τελετή έναρξης, η οποία εξαρτάται επίσης από τη σωστή ροή του ποταμού.

Σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης, ένα μείγμα βροχής και λυμάτων είναι δυνατό να απελευθερωθεί στον ποταμό, ένα φαινόμενο που τα έργα συγκράτησης που εγκαινιάστηκαν λίγο πριν τους Αγώνες έχουν σκοπό να αποτρέψουν.

Το Σχέδιο Β συνιστά την αναβολή των δοκιμών για μερικές ημέρες, αλλά όχι στην αλλαγή τοποθεσίας.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

To άρθρο Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Σηκουάνας εξακολουθεί να είναι πολύ μολυσμένος, ένα μήνα πριν την Τελετή Έναρξης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λαγανά

Ο Εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές...

Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος από την Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Diamond League

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε μία ιστορική εμφάνιση στο...

Θερινές εκτώσεις: Προσοχή στο καρτελάκι

Στόχος των εμπόρων είναι τζίρος άνω των περυσινών...

Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας Δευτέρα και Τρίτη στην Αθήνα

O Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ θα υποδεχθεί και θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Αντιναύαρχο Καντίρ Γιλντίζ ...

Ζάκυνθος: Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα έλαβαν οι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια στον Λαγανά

Ο Εισαγγελέας τούς απήγγειλε κατηγορίες για βαριές κακουργηματικές πράξεις, και οι 14 παραμένουν κρατούμενοι ...

Παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος από την Γιαροσλάβα Μάχουτσικ στο Diamond League

Η Γιαροσλάβα Μάχουτσικ έκανε μία ιστορική εμφάνιση στο Diamond League του Παρισιού, καθώς με άλμα στα 2,10 μέτρα, πέτυχε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο...