Champions League: Πρεμιέρα με «τριάρα» για Σπάρτα Πράγας – Η Μπολόνια «έβγαλε» πέναλτι και πήρε το βαθμό


Στην επιστροφή της στην κορυφαία ποδοσφαιρική διασυλλογική διοργάνωση, μετά τη σεζόν 2005-06, η Σπάρτα Πράγας “σάρωσε” την Σάλτσμπουργκ (3-0) εντός έδρας. Η Μπολόνια του Μπάμπη Λυκογιάννη έμεινε στο 0-0 με την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην Ιταλία, στην πρεμιέρα των δυο ομάδων στο Champions League. Έπιασε πέναλτι ο πορτιέρε των γηπεδούχων.

Μπολόνια και Σαχτάρ Ντόνετσκ έμειναν στο 0-0, στο “Νταλ Άρα”, στην πρεμιέρα τους στο Champions League, μ τους Ιταλούς να έχουν για “σωτήρα” τον τερματοφύλακά τους, που “έβγαλε” πέναλτι στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Στο άλλο ματς που έκανε “σέντρα” στις 19:45, η Σπάρτα Πράγας έφερε ένα άνετο εντός έδρας 3-0 κόντρα στην Σάλτσμουργκ.

Μπολόνια – Σαχτάρ Ντόνετσκ 0-0

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, λίγα λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Στέφαν Πος, ο Σουντάκοφ ανέλαβε την εκτέλεσή του, αλλά ο τερματοφύλακας Σκουρόπσκι έπεσε στη σωστή γωνία και κράτησε το “μηδέν” στην εστία του.

Στην πιο σημαντική της φάση στο πρώτο μέρος -που ήρθε στο 7ο λεπτό των καθυστερήσεων- η Μπολόνια είδε τον Κάστρο να μη μπορεί να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρε, με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μετά από κάθετη πάσα.

Η Μπολόνια μπήκε δυνατά στην επανάληψη και στο 52′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει. Ο Φαμπιάν βρέθηκε σε μοναδικό τετ-α-τετ με τον Ρίζνικ, αλλά ο γκολκίπερ της Σαχτάρ άπλωσε το κορμί του και τον νίκησε.

Η Μπολόνια του Μπάμπη Λυκογιάννη (ξεκίνησε βασικός και έγινε αλλαγή στο 78′ έχοντας καλή παρουσία) δεν μπόρεσε να φτάσει σε κάποιο γκολ, δεν είδε την εστία της να παραβιάζεται κι έτσι το 0-0 δεν άλλαξε.

Σπάρτα Πράγας – Σάλτσμπουργκ 3-0

η Σπάρτα Πράγας μπήκε ιδανικά στο ματς, αφού μόλις στο 2′ κατάφερε να κάνει το 1-0. Ο Κάαν Καΐρινεν πήρε το “ριμπάουντ” μετά από επέμβαση του τερματοφύλακα της Σάλτσμπουργκ και να άνοιξε το σκορ. Στο 16′ οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν στο 16′ με τον Μούσα Κουνφολό, αλλά ο παίκτης πήρε την μπάλα από θέση οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε.

Παρά την καλή εικόνα που έδειξαν οι παίκτες της Σάλτσμπουργκ, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να ισοφαρίσουν, αλλά δέχθηκαν και το 2-0 πριν βγει το πρώτο ημίχρονο (42′) από τον Ολατουνζί.

Σ Σπάρτα Πράγας συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς και στο 58′ πέτυχε το 3-0 με υπέροχο τέρμα του Λάτσι.

Την επόμενη αγωνιστική (2η) της League Phase, η Μπολόνια θα αγωνιστεί στην έδρα της Λίβερπουλ, ενώ η Σαχτάρ Ντόνετσκ θα υποδεχθεί την Αταλάντα στην «Βέλτινς Αρένα» (ουδέτερη έδρα). Στα του άλλου ζευγαριού, η Σπάρτα Πράγας θα παίξει στην έδρα της Στουτγκάρδης, ενώ η Σάλτσμπουργκ έχει φιλοξενήσει την Μπρεστ.

To άρθρο Champions League: Πρεμιέρα με «τριάρα» για Σπάρτα Πράγας – Η Μπολόνια «έβγαλε» πέναλτι και πήρε το βαθμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

H Τουρκία επανεξετάζει την ασφάλεια των συσκευών επικοινωνίας μετά το Λίβανο

Οι αρχές επανεξετάζουν την ασφάλεια των συσκευών επικοινωνίας...

Δολοφονία Κατσουρή: Αντιμέτωποι με κακούργημα 5 αστυνομικοί για την είσοδο Κροατών οπαδών

«Όχι» στην αρχειοθέτηση της δικογραφίας από τον Εισαγγελέα Εφετών  ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε εξέλιξη η Πολιτική Γραμματεία

Σε εξέλιξη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- «Στο...

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Παραμένει φθινοπωρινό το σκηνικό του καιρού και σήμερα...

H Τουρκία επανεξετάζει την ασφάλεια των συσκευών επικοινωνίας μετά το Λίβανο

Οι αρχές επανεξετάζουν την ασφάλεια των συσκευών επικοινωνίας μετά τις εκρήξεις στον Λίβανο δηλώνει αξιωματούχος ...

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σε εξέλιξη η Πολιτική Γραμματεία

Σε εξέλιξη η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ- «Στο τραπέζι» ο οδικός χάρτης για την εκλογή αρχηγού ...