Premier League: Η «τριάρα» της Λίβερπουλ και οι εντυπωσιακές ανατροπές από Άστον Βίλα και Τότεναμ


Η Λίβερπουλ «μεγάλωσε» τη νικηφόρα πορεία της στην Premier League, με τη νίκη της (3-0) κόντρα στην Μπόρνμουθ. Ανατροπή και εντυπωσιακές νίκες με 3-1 για Άστον βίλα και Τότεναμ, κόντρα σε Γουλβς και Μπρέντφορντ, αντίστοιχα.

Εύκολο έργο είχε η Λίβερπουλ στο «Ανφιλντ» απέναντι στη Μπόρνμουθ, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Premier League. Οι «ρεντς» επικράτησαν 3-0 και έπιασαν στην κορυφή της βαθμολογίας τη Μάντσεστερ Σίτι, εν αναμονή του αυριανού (22.09.2024) ντέρμπι των πρωταθλητών με την Αρσεναλ.

Ο Λουίς Ντίας «χτύπησε» δύο φορές μέσα σε ένα τρίλεπτο και ο Ντάργουιν Νούνιες «καθάρισε» το ματς πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, για την ομάδα του Άρνε Σλοτ.

Ισόβαθμη στην πρώτη θέση με Λίβερπουλ και Σίτι βρίσκεται και η Αστον Βίλα, η οποία νίκησε 3-1 με ανατροπή στο «Βίλα Παρκ» τη Γουλβς. Ο Ματέους Κούνια άνοιξε το σκορ στο 25΄ για τους «λύκους», που κράτησαν το προβάδισμα ως το τελευταίο 20λεπτο. Εκεί όμως «μίλησε» ο… συνήθης ύποπτος, Ολι Γουότκινς, που ισοφάρισε στο 73΄, για να έρθει ο Κόνσα στο 89΄ και να δώσει προβάδισμα στους γηπεδούχους, που «κλείδωσαν» τη νίκη με τον Ντουράν στις καθυστερήσεις.

Στο «Κρέιβεν Κότατζ» διακόπηκε το φετινό αήττητο της Νιούκαστλ, που ηττήθηκε 3-1 από τη Φούλαμ και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί -έστω και προσωρινά- μόνη πρώτη. Οι γηπεδούχοι αιφνιδίασαν τους «ανθρακωρύχους» και προηγήθηκαν νωρίς 2-0 με γκολ των Χιμένες και Σμιθ Ρόου, ενώ είχαν και δοκάρι. Η Νιούκαστλ μείωσε στο ξεκίνημα του β΄ μέρους με τον Μπαρνς, αλλά δεν κατάφερε κάτι παραπάνω και ο Νέλσον στις καθυστερήσεις «σφράγισε» τη νίκη των «κότατζερς».

Αν και βρέθηκε να χάνει από γκολ του Μπεμό μόλις στο 1ο λεπτό, η Τότεναμ επικράτησε 3-1 στο Λονδίνο της Μπρέντφορντ και πήρε… ανάσα, χάρη στα τέρματα των Σολάνκε, Τζόνσον και Μάντισον. Η Εβερτον «ξεκόλλησε» από το απόλυτο μηδέν, όχι όμως και από την τελευταία θέση, καθώς υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από τη Λέστερ, αν και προηγήθηκε στο σκορ. Στο ντέρμπι των νεοφώτιστων, τέλος, η Σαουθάμπτον «άγγιξε» την πρώτη νίκη της, αλλά ισοφαρίστηκε στο 95΄ από την Ιπσουιτς.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 5ης αγωνιστικής:

Γουέστ Χαμ-Τσέλσι              0-3

(4΄, 18΄ Τζάκσον, 47΄ Πάλμερ)

Άστον Βίλα-Γουλβς              3-1

(73΄ Γουότκινς, 89΄ Κόνσα, 90+5΄ Ντουράν – 25΄ Κούνια)

Φούλαμ-Νιούκαστλ               3-1

(5΄ Χιμένες, 22΄ Σμιθ Ρόου, 90+2΄ Νέλσον – 46΄ Μπαρνς)

Λέστερ-Έβερτον                 1-1

(73΄ Μαβιντιντί – 12΄ Εντιαγέ)

Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ            3-0

(26΄, 28΄ Ντίας, 37΄ Νούνιες)

Σαουθάμπτον-Ίπσουιτς           1-1

(6΄ Ντίμπλινγκ – 90+5΄ Μόρσι)

Τότεναμ-Μπρέντφορντ            3-1

(8΄ Σολάνκε, 28΄ Τζόνσον, 85΄ Μάντισον – 1΄ Μπεμό)

To άρθρο Premier League: Η «τριάρα» της Λίβερπουλ και οι εντυπωσιακές ανατροπές από Άστον Βίλα και Τότεναμ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Φωτιά στη Σαλαμίνα – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2...

DW: «Μπαράζ» επαφών Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Με βαριά πολιτική αλλά και οικονομική ατζέντα αναμένεται...

Ρώμη: Σνελήφθη Ελληνοαυστραλός για τη δολοφονία δύο γυναικών στη Μελβούρνη πριν 47 χρόνια

Η Αυστραλιανή αστυνομία είχε κάνει λόγο για βάρβαρο, ακραίο έγκλημα και αργότερα, έκανε γνωστό ότι εντόπισε τον δράστη χάρη σε τεστ του dna ...

Φωτιά στη Σαλαμίνα – Επιχειρούν εναέρια μέσα

Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα και 2 ελικόπτερα ...

DW: «Μπαράζ» επαφών Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

Με βαριά πολιτική αλλά και οικονομική ατζέντα αναμένεται ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν στις ΗΠΑ για τη ΓΣ του ΟΗΕ. Τετ-α-τετ με Κάμαλα Χάρις...