Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 3-1: Ο Τζούρισιτς λύτρωσε το τριφύλλι στο ΟΑΚΑ


Με δύο γκολ του Τζούρισιτς στο 81ο και στο 88′ λεπτό, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Πανσερραϊκού με 3-1 στο ΟΑΚΑ για την πέμπτη αγωνιστική της Super League και επέστρεψε στις νίκες, έπειτα από δύο σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός προβλημάτισε και πάλι με την απόδοση του στο κεκλεισμένων των θυρών ΟΑΚΑ, έφτασε κοντά σε ακόμα μία γκέλα στη φετινή Super League, αλλά ο Τζούρισιτς ήρθε από τον πάγκο και λύτρωσε τους πράσινους κόντρα στον Πανσερραϊκό, ο οποίος βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο Τετέ άνοιξε νωρίς (10′) το σκορ στο ΟΑΚΑ για τον Παναθηναϊκό, ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε με τον Μπεντανκούρ στο 15′, με το παιχνίδι να γίνεται ρόντεο στη συνέχεια και τις δύο ομάδες να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες για γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο πίεσε για το γκολ της νίκης και χρειάστηκε να φτάσει το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο για να παραβιάσει την εστία του καλοστημένου Πανσερραϊκού. Και το έκανε, μάλιστα, δύο φορές με τον Τζούρισιτς.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός μπήκε αλλαγή και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, πανηγυρίζοντας έντονα και τα δύο γκολ που σημείωσε.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς βγάζοντας έντονη επιθετικότητα απ’ τα πρώτα λεπτά κι ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησε. Στο 10ο λεπτό, έπειτα από φάση διαρκείας έξω απ’ την περιοχή του Πανσερραϊκού και κράτημα του Μπακασέτα, η μπάλα κατέληξε στον Μλαντένοβιτς, ο οποίος έβγαλε μία χαμηλή σέντρα κι ο Τετέ από κοντά έκανε το 1-0.

Η αντίδραση των φιλοξενουμένων ήταν άμεση. Στο 13’ ο Στάικος έκανε ένα εξαιρετικό σουτ έξω απ’ την περιοχή το οποίο «έβγαλε» ο Ντραγκόφσκι και στην εξέλιξη της φάσης ο Μπετανκόρ έπιασε ένα γυριστό που έφυγε λίγο άουτ.

Στο 15’ ο Πανσερραϊκός ισοφάρισε, όταν σε μία άμεση μετάβαση των παικτών του Πανσερραϊκού ο Φαρές έβγαλε εξαιρετική σέντρα προς τον Μπετανκόρ που ισοφάρισε με καρφωτή κεφαλιά. Στην ίδια φάση ο Ισπανός φορ των «λιονταριών» χτύπησε κεφάλι με κεφάλι με τον Γεντβάι και είχε μία πολύ άσχημη πτώση στο χορτάρι με τον αυχένα, με αποτέλεσμα να διακοπεί το ματς για λίγα λεπτά και να επιστρέψουν μετά από λίγο και οι δύο παίκτες με μπανταρισμένα κεφάλια.

Στο 20’ από ωραία ενέργεια του Πελίστρι και πλασέ του Μπακασέτα, ο Γκουγκεσασβίλι απέκρουσε κι ο Ιωαννίδης δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 30’ από ασίστ του Ουναΐ προς τον Μπακασέτα, ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας σούταρε έξω απ’ την περιοχή λίγο άουτ.

Στο 32’ από ωραία ενέργεια του Μπετανκόρ και πλασέ του Σαλαζάρ από πλάγια θέση, ο Ντραγκόφσκι έδειξε καλά αντανακλαστικά, ενώ στο 39’ από ωραία αντεπίθεση των «πράσινων» και κάθετη πάσα του Πελίστρι προς τον Ιωαννίδη, ο Ντάβιντσον πρόλαβε να βάλει κόντρα στο τελείωμα του φορ του Παναθηναϊκού, διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 4 λεπτό των καθυστερήσεων έγινε μία φάση που συζητήθηκε πολύ έντονα. Σε σουτ του Ουναΐ, ο Γκουγκεσασβίλι έδιωξε ασταθώς, ο Βαγιαννίδης προσπάθησε να πάρει το «ριμπάουντ», αλλά ο Γεωργιανός γκολκίπερ της σερραϊκής ομάδας φαίνεται πως ήρθε επαφή (με γροθιά) με το κεφάλι του μπακ των «πράσινων». Ο Ευαγγέλου έδειξε αρχικά την εσχάτη των ποινών, αλλά ο VAR Ζαμπαλάς τον κάλεσε για on field review κι ο Αθηναίος ρέφερι πήρε πίσω την απόφασή του, δείχνοντας «παίζεται».

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 53’ όταν από ατομική ενέργεια του Βαγιαννίδη και διώξιμου του Ντάβιντσον, ο Μπακασέτας σούταρε από το όριο της περιοχής, αλλά ο Γκουγκεσασβίλι μπλόκαρε σταθερά.

Ένα καλοτραβηγμένο φάουλ του Ουναΐ στο 56’ οδήγησε σε νέα εντυπωσιακή επέμβαση τον Γκουγκεσασβίλι, ενώ στο 78’ ο Ντραγκόφσκι έκανε πολύ καλή επέμβαση σε σουτ του Ντέλετιτς έξω απ’ την περιοχή.

Η πίεση του Παναθηναϊκού επιβραβεύτηκε στο 81’ με ένα γκολ του Φίλιπ Τζούριτσιτς. Σε γρήγορη μετάβαση των «πράσινων» ο Τετέ «έσπασε» την μπάλα στο όριο της περιοχής προς τον Σέρβο που με ένα ωραίο γωνιακά πλασέ έκανε το 2-1 για τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός είχε πλέον ξανά τον έλεγχο του αγώνα στα δικά του χέρια κι έφτασε και σε τρίτο γκολ, ξανά με τον Τζούριτσιτς στο 88ο λεπτό. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα πολύ έξω απ’ την περιοχή, την «κουβάλησε» αρκετά μέτρα και με έναν δεξιό «κεραυνό» έκανε το 3-1 για τους γηπεδούχους, «τελειώνοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Βαγιαννίδης (68’ λ. τρ. Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Ουναΐ (87’ Μαξίμοβιτς), Τετέ, Μπακασέτας (76’ Γερεμέγεφ), Πελίστρι (68’ Τζούριτσιτς), Ιωαννίδης (87’ Τσέριν).
ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκουγκεσασβίλι, Κουτσογούλας, Μπέργκστρομ, Ντάβιντσον, Φαρές (83’ Πεταυράκης), Στάικος, Περούτσι, Σαλαζάρ (83’ Δεληγιαννίδης), Τομάς (71’ Χατζηστραβός), Τέρζιτς (66’ Ντέλετιτς), Μπετανκόρ (71’ Γκίγκιτς).

To άρθρο Παναθηναϊκός – Πανσερραϊκός 3-1: Ο Τζούρισιτς λύτρωσε το τριφύλλι στο ΟΑΚΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

[Πηγή:]www.newsit.gr

Ροή Ειδήσεων

Ιράν: 12 συλλήψεις για «κατασκοπεία» υπέρ του Ισραήλ

Σήμερα με δρακόντεια μέτρα και στρατιωτικές τιμές, χιλιάδες...

Βόλος: Πετροπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων στο κέντρο της πόλης

Tο επεισόδιο ξεκίνησε από την συμβολή των οδών...

Ιράν: 12 συλλήψεις για «κατασκοπεία» υπέρ του Ισραήλ

Σήμερα με δρακόντεια μέτρα και στρατιωτικές τιμές, χιλιάδες κόσμου συνόδευσαν τον νούμερο 2 της Χεζμπολάχ, Ιμπραχίμ Ακίλ στην τελευταία του κατοικία. ...

Βόλος: Πετροπόλεμος μεταξύ κουκουλοφόρων στο κέντρο της πόλης

Tο επεισόδιο ξεκίνησε από την συμβολή των οδών Ιάσονος και Μαυροκορδάτου, απέναντι από την Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συνεχίστηκε με κυνηγητό, πετροπόλεμο...

Παρέμβαση Μητσοτάκη στον ΟΗΕ: Υπάρχουν παγκόσμιες απειλές που απαιτούν παγκόσμιες λύσεις

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «υπάρχει το παγκόσμιο συμφέρον που διαπερνά το μεμονωμένο συμφέρον των κρατών» - «Κλειδώνουν» οι λεπτομέρειες για τη συνάντηση με Ερντογάν ...