Ανακοίνωση του Δήμου Καισαριανής για την σημερινή πυρκαγιά στο σκοπευτήριο

Σε ανακοίνωση για το περιστατικό της σημερινής πυρκαγιάς στο σκοπευτήριο, προχώρησε ο Δήμος Καισαριανής, καταγγέλλοντας πως είναι η τρίτη φόρα τον τελευταίο χρόνο που έχει σημειωθεί απόπειρα εμπρησμού στο ίδιο σημείο.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 και ώρα 10.30 έπειτα από εμπρηστική επίθεση, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον χώρο της παλιάς Σκοπευτικής Εταιρείας στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Η πυρκαγιά χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ομάδων Εθελοντικής Δασοπροστασίας Καισαριανής και Βύρωνα, τέθηκε υπό έλεγχο μια ώρα μετά.

Παρόλα αυτά όταν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο δεν μπόρεσαν άμεσα να προσεγγίσουν τον χώρο καθώς ήταν μπλοκαρισμένες, με καλώδια και άλλα υλικά, όλες οι πόρτες που επέτρεπαν την είσοδο σε αυτόν.

Την υπόθεση ερευνά η Αστυνομία και η Πυροσβεστική ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως σκοπός της εμπρηστικής επίθεσης ήταν η ολική καταστροφή του χώρου του Σκοπευτηρίου.

Είναι η τρίτη φορά τον τελευταίο χρόνο που στον συγκεκριμένο χώρο γίνεται αντίστοιχη απόπειρα.

Παρά τις συστηματικές εκκλήσεις του Δημάρχου προς τις αρμόδιες αρχές το Σκοπευτήριο παραμένει ένας χώρος ασυδοσίας και το σημερινό περιστατικό μας αναγκάζει να διαμαρτυρηθούμε σε όλους τους τόνους.

Σημειωτέον ότι ο Δήμος Καισαριανής, ένας Δήμος που υποχρηματοδοτείται χρόνια, χωρίς υποδομές και με μεγάλες ελλείψεις προσωπικού, και με ακόμα λιγότερο προσωπικό αυτή την στιγμή εξαιτίας της πανδημίας, είναι αδύνατον να αναλάβει την φύλαξη 465 στρεμμάτων.

Το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, η ματωμένη καρδιά της Ελλάδας, ζωντανός θύλακας ιστορικής μνήμης αξίζει την μέριμνα και το σεβασμό του κράτους.
Φτάνει πια με την εγκατάλειψη.

Απαιτούμε την άμεση ανταπόκριση της πολιτείας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΟ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 και ώρα 10.30 έπειτα από…

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Καισαριανής στις Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Τουλάχιστον 31 νεκροί από ποδοπάτημα κατά τη διανομή τροφίμων σε εκκλησία

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη...

Αγωνία για την τύχη 17χρονης – Εξαφανίστηκε από τη Νέα Σμύρνη

Συναγερμός έχει σημάνει Νέα Σμύρνη, καθώς εδώ και τρεις...

Παιδί έπεσε σε κανάλι – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για τον εντοπισμό...

Τουλάχιστον 31 νεκροί από ποδοπάτημα κατά τη διανομή τροφίμων σε εκκλησία

Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σήμερα στη νότια Νιγηρία όταν δημιουργήθηκε συνωστισμός και ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων που οργάνωσε τοπική...

Αγωνία για την τύχη 17χρονης – Εξαφανίστηκε από τη Νέα Σμύρνη

Συναγερμός έχει σημάνει Νέα Σμύρνη, καθώς εδώ και τρεις ημέρες έχουν χαθεί τα ίχνη μιας κοπέλας και η κινητοποίηση είναι μεγάλη. Συγκεκριμένα στις 25/05/22, κατά...

Αθήνα: Ζητάδες τράβηξαν «χειρόφρενο» σε άνδρα με κλεμμένο αμάξι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτη – Ο ρόλος οδηγού ταξί

«Φρένο» στην ξέφρενη κούρσα ατόμου που εντοπίστηκε να τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα με κλεμμένο αυτοκίνητο στο κέντρο της Αθήνας, έβαλαν «μάχιμα» στελέχη της ομάδας...