ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Από 35.000 έως 38.000 θέσεις το νέο γήπεδο στο Βοτανικό

Μία απ’ τις μεγαλύτερες απορίες των φίλων του Παναθηναϊκού, όταν άρχισε να δρομολογείται πλέον το πλάνο της «Διπλής Ανάπλασης» σε Βοτανικό και Λεωφόρο Αλεξάνδρας, με την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας (MoU) ανάμεσα σ’ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στις 20 Νοεμβρίου, ήταν η τελική χωρητικότητα που θα έχει το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο, που θα γίνει το νέο «σπίτι» των «πράσινων» στον Βοτανικό.

Η διατύπωση και στο MoU ήταν προσεκτική και «πατούσε» πάνω στα όσα αναφέρει (και) το Προεδρικό Διάταγμα: «Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου έως 40.000 θέσεων, διεθνών προδιαγραφών FIFA/UEFA 4 αστέρων». Την ίδια ώρα, στην ανάλυση όλων των έργων με το αρχικά προτεινόμενο κοστολόγιό τους, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο υπήρχε η (αρχική) αναγραφή 34.000 θέσεων, δίπλα στο κόστος κατασκευής του, που θα φτάσει -μαζί με τον ΦΠΑ- τα 88,9 εκατ. ευρώ.

Η τελική απόφαση, εντούτοις, θα οριστικοποιηθεί στο τελικό στάδιο της ανέγερση του νέου γηπέδου. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) το πλάνο που υπάρχει στο τραπέζι, αφορά ποδοσφαιρικό γήπεδο χωρητικότητας 35.000 θέσεων και άνω. Πάνω σ’ αυτούς τους αριθμούς έχει επικεντρωθεί εδώ κι αρκετούς μήνες η αναπροσαρμογή της μελέτης του ποδοσφαιρικού γηπέδου, που είχε ήδη γίνει απ’ την περίοδο 2006/2007, προκειμένου να εναρμονιστεί στα νέα οικονομικά κι αγωνιστικά δεδομένα της εποχής.

Η πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στην (αναπροσαρμοσμένη) μελέτη για τη χωρητικότητα του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στο Βοτανικό, επεκτείνεται σε όριο έως 3.000 επιπλέον θέσεων και μπορεί να φτάσει στο σύνολο μέχρι και τις 38.000 θέσεις, ανάλογα με τις τροποποιήσεις και το μήκος των καθισμάτων.

Η συγκεκριμένη μελέτη «σηκώνει» δομικά αυτές τις επιπλέον 3.000 θέσεις -εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο- και δεν αλλάζει κάτι ως προς τη συνολική διαμόρφωση του γηπέδου και των εξεδρών. Η αύξηση της χωρητικότητας πάνω απ’ τις 35.000 θέσεις, θα εξαρτηθεί καθαρά απ’ την απόφαση που θα παρθεί για το μέγεθος των καθισμάτων που θα μπουν όταν μπει στο τελικό στάδιο η ανέγερση του γηπέδου.

Εάν δηλαδή θα είναι μήκους 45, 50 ή 60 εκατοστών (όπως είναι οι προδιαγραφές τους διεθνώς), ανάλογα με τις αποφάσεις για το τελικό κόστος, «επηρεάζοντας» αντίστοιχα και τη χωρητικότητα. Η τελική μελέτη πάντως, προσφέρει αυτή την «ευελιξία», προκειμένου να φτάσει στο μάξιμουμ των 38.000 θέσεων η νέα έδρα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Ακολουθήστε μας στο facebook

Ροή Ειδήσεων

Ηράκλειο: Σε σταθερή κατάσταση το 2,5 ετών κοριτσάκι που κατάπιε καθαριστικό φούρνου

Σήμερα θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις (γαστροσκόπηση, λαρυγγοσκόπηση), προκειμένου...

Η Χάιντι Κλουμ έριξε τo Instagram με το διάφανο κορμάκι και τα μαύρα εσώρουχά της

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική εμφάνιση έκανε η Χάιντι Κλουμ, εντυπωσιάζοντας...

Από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία πιάνει δουλειά 

Στα κάμπους των πρώτων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα βρεθεί από...

Η «ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» στο Δήμο Καλλιθέας, την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Εκδήλωση για την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού,...

Ηράκλειο: Σε σταθερή κατάσταση το 2,5 ετών κοριτσάκι που κατάπιε καθαριστικό φούρνου

Σήμερα θα υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις (γαστροσκόπηση, λαρυγγοσκόπηση), προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας της. Σε σταθερή κατάσταση και διασωληνωμένο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη...

Η Χάιντι Κλουμ έριξε τo Instagram με το διάφανο κορμάκι και τα μαύρα εσώρουχά της

Μια ιδιαίτερα αποκαλυπτική εμφάνιση έκανε η Χάιντι Κλουμ, εντυπωσιάζοντας με την καλλίγραμμη σιλουέτα της. Οι φωτογραφίες με τη σέξι εμφάνιση του 48χρονου μοντέλου στο...

Από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία πιάνει δουλειά 

Στα κάμπους των πρώτων Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων θα βρεθεί από τις αρχές Ιουνίου η Πανεπιστημιακή Αστυνομία επισήμανε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης...