Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών – Με παραποιημένα αποτυπώματα και πλαστό διαβατήριο ο αρχηγός

Στην έρευνα των αστυνομικών σημαντικό ρόλο έπαιξαν και βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να παραποιήσει τα δακτυλικά και παλαμιαία αποτυπώματά του, είχε υποβληθεί ένας 44χρονος από τη Γεωργία, ο οποίος κυκλοφορούσε με πλαστό ουκρανικό διαβατήριο και συνελήφθη από τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής ως «εγκέφαλος» σπείρας διαρρηκτών.

Μαζί με τον φερόμενο ως αρχηγό, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε άλλους δύο άνδρες και σε μία γυναίκα, όλοι ομοεθνείς του, και τους κατηγορούν ότι είναι μέλη της συμμορίας, που το τελευταίο δίμηνο έχει διαπράξει τουλάχιστον επτά διαρρήξεις με λεία, που υπερβαίνει τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών – Με παραποιημένα αποτυπώματα και πλαστό διαβατήριο

Στα σπίτια, που χρησιμοποιούσαν, οι αστυνομικοί εντόπισαν πλήθος κλοπιμαίων, αλλά και κλειδαριές διαφόρων τύπων, τις οποίες είχαν προσαρμόσει σε ντουλάπια, για να κάνουν πρόβες στη διάρρηξή τους.

Οι άντρες της συμμορίας πήγαιναν πρωινές ώρες με τρία ακριβά αυτοκίνητα στα νότια προάστια και αναζητούσαν κατοικίες, με τους ενοίκους να απουσιάζουν. Προχωρούσαν σε αριστοτεχνική –όπως τη χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί- διάρρηξη της πόρτας εισόδου και άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Παρέδιδαν τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια ή στην 24χρονη γυναίκα, η οποία είχε αναλάβει τον ρόλο της πώλησής τους.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής θεωρούν ότι τα χτυπήματά τους είναι πολλά περισσότερα και για αυτό ήδη έχουν ζητήσει από τον αρμόδιο εισαγγελέα την άδεια να δημοσιοποιήσουν τις φωτογραφίες και τα στοιχεία τους.

Στην έρευνα των αστυνομικών σημαντικό ρόλο έπαιξαν και βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, όπως αυτά: Στο πρώτο απεικονίζονται οι δράστες με τα ακριβά οχήματα να αναζητούν τον στόχο τους, ενώ στο δεύτερο δύο από τα μέλη της σπείρας, ύστερα από διάρρηξη με τα κλοπιμαία στα σακίδιά τους.)

Ροή Ειδήσεων

Δένδιας: Τα ελληνοτουρκικά μπορούν να επιλυθούν αν η Τουρκία αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο

Σε ό,τι αφορά στο τρέχον χαρτοφυλάκιο του υπουργού...

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεσμεύεται για «πλήρη προστασία» των εδαφών που θα προσαρτηθούν

Ερωτηθείς γιατί τόσο πολλοί Ρώσοι εγκαταλείπουν τη χώρα,...

Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν… πουλάει iPhone στον Πούτιν

Καθώς στο τραπέζι ΗΠΑ και ΕΕ βρίσκονται στοχευμένες...

Τουρκία: Επικίνδυνοι ισχυρισμοί για μεταφορά αρμάτων μάχης σε Λέσβο και Σάμο 

Με φωτογραφίες που ελήφθησαν από τουρκικά drones, η...

Δένδιας: Τα ελληνοτουρκικά μπορούν να επιλυθούν αν η Τουρκία αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο

Σε ό,τι αφορά στο τρέχον χαρτοφυλάκιο του υπουργού Εξωτερικών, ξεχωρίζει τις δύο συμφωνίες οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) με την Ιταλία και την...

Λαβρόφ: Η Ρωσία δεσμεύεται για «πλήρη προστασία» των εδαφών που θα προσαρτηθούν

Ερωτηθείς γιατί τόσο πολλοί Ρώσοι εγκαταλείπουν τη χώρα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, αναφέρθηκε στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης. ...

Τουρκία: Πώς ο Ερντογάν… πουλάει iPhone στον Πούτιν

Καθώς στο τραπέζι ΗΠΑ και ΕΕ βρίσκονται στοχευμένες κυρώσεις κατά της Τουρκίας, λόγω της προσέγγισης με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, αναλυτές εξηγούν πώς ο...