Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών – Με παραποιημένα αποτυπώματα και πλαστό διαβατήριο ο αρχηγός

Στην έρευνα των αστυνομικών σημαντικό ρόλο έπαιξαν και βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Σε χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να παραποιήσει τα δακτυλικά και παλαμιαία αποτυπώματά του, είχε υποβληθεί ένας 44χρονος από τη Γεωργία, ο οποίος κυκλοφορούσε με πλαστό ουκρανικό διαβατήριο και συνελήφθη από τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής ως «εγκέφαλος» σπείρας διαρρηκτών.

Μαζί με τον φερόμενο ως αρχηγό, οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε άλλους δύο άνδρες και σε μία γυναίκα, όλοι ομοεθνείς του, και τους κατηγορούν ότι είναι μέλη της συμμορίας, που το τελευταίο δίμηνο έχει διαπράξει τουλάχιστον επτά διαρρήξεις με λεία, που υπερβαίνει τις διακόσιες χιλιάδες ευρώ.

Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών – Με παραποιημένα αποτυπώματα και πλαστό διαβατήριο

Στα σπίτια, που χρησιμοποιούσαν, οι αστυνομικοί εντόπισαν πλήθος κλοπιμαίων, αλλά και κλειδαριές διαφόρων τύπων, τις οποίες είχαν προσαρμόσει σε ντουλάπια, για να κάνουν πρόβες στη διάρρηξή τους.

Οι άντρες της συμμορίας πήγαιναν πρωινές ώρες με τρία ακριβά αυτοκίνητα στα νότια προάστια και αναζητούσαν κατοικίες, με τους ενοίκους να απουσιάζουν. Προχωρούσαν σε αριστοτεχνική –όπως τη χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί- διάρρηξη της πόρτας εισόδου και άρπαζαν χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές. Παρέδιδαν τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήρια ή στην 24χρονη γυναίκα, η οποία είχε αναλάβει τον ρόλο της πώλησής τους.

Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής θεωρούν ότι τα χτυπήματά τους είναι πολλά περισσότερα και για αυτό ήδη έχουν ζητήσει από τον αρμόδιο εισαγγελέα την άδεια να δημοσιοποιήσουν τις φωτογραφίες και τα στοιχεία τους.

Στην έρευνα των αστυνομικών σημαντικό ρόλο έπαιξαν και βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, όπως αυτά: Στο πρώτο απεικονίζονται οι δράστες με τα ακριβά οχήματα να αναζητούν τον στόχο τους, ενώ στο δεύτερο δύο από τα μέλη της σπείρας, ύστερα από διάρρηξη με τα κλοπιμαία στα σακίδιά τους.)

Ροή Ειδήσεων

Ευλογιά των πιθήκων: Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενα κρούσματα το Ινστιτούτο Παστέρ

Σε ετοιμότητα για τη διάγνωση «εξανθηματικών νόσων» όπως η...

Μακελειό με 11 νεκρούς από αστυνομική επιχείρηση σε φαβέλα του Ρίο νετ Τζανέιρο (βίντεο)

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια...

Από 1η Ιουλίου για εργαζόμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ

  Την υπουργική απόφαση και τον οδηγό εφαρμογής για την...

Ευλογιά των πιθήκων: Σε ετοιμότητα για ενδεχόμενα κρούσματα το Ινστιτούτο Παστέρ

Σε ετοιμότητα για τη διάγνωση «εξανθηματικών νόσων» όπως η ευλογιά των πιθήκων βρίσκονται το Διαγνωστικό Τμήμα και το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Ιλαράς και Ερυθράς...

Μακελειό με 11 νεκρούς από αστυνομική επιχείρηση σε φαβέλα του Ρίο νετ Τζανέιρο (βίντεο)

Έντεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη φαβέλα Βίλα Κρουσέιρο, στο βόρειο τμήμα του Ρίο ντε Ζανέιρο, ανακοίνωσε η...

Από 1η Ιουλίου για εργαζόμενους σε τράπεζες και σούπερ μάρκετ

  Την υπουργική απόφαση και τον οδηγό εφαρμογής για την ψηφιακή οργάνωση του χρόνου της εργασίας και τη λειτουργία της ψηφιακής κάρτας εργασίας, στο πλαίσιο...